YCWK kontrol noktası ve bir ‘işbirlikçi’yi hedef aldı

Kurdistan Yurtsever Gençlik Birliği (YCWK), Êlih/Sêrt yolu üzerinde bulunan bir kontrol noktası ile bir “işbirlikçinin” evine el yapımı bombalarla eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YCWK (Yekitiya Ciwanên Welatparêz ên Kurdistan), “Kurdistan'ın özgürlük ve demokrasinin yolu İmralı çarmıhını parçalamaktan geçmektedir. İmralı tecrit sistemi ortadan kalkmayana kadar komplo her zaman canlı kalmakta ve soykırım politikası yürütülmektedir. Önder APO'nun fiziki özgürlüğü ile Kurdistan ve Ortadoğu'nun özgürlüğü bu diyalektik bağlamdadır. Bu gerçeklik fark edilip mücadelesi verilmediği sürece toplumlar üzerindeki komplo her an sistematik işleyecektir. Bu bilinçle örgütlenen YCWK birimlerimiz her an eylemsellik içerisinde olup faşizme darbeler vurmaktadır” dedi.

YCWK,“Bu esaslar üzerine Batman/Siirt yol güzergahı üzerinde bulunan düşmanın gündüz sürekli kimlik kontrolü yaptığı kontrol noktasına ve Wan Köyiçi mahallesinde düşmanla işbirliği yapan A.D unsurunun evine EYP ile eylem düzenlediklerini” bildirdi.