Yeni Amed Valisi Zorluoğlu, uzmanlık alanı yolsuzluk ve gasp

AKP tarafından Amed'e Vali olarak atanan Murat Zorluoğlu, Van kayyumu olduğu dönemde yaptığı yolsuzluklarla biliniyor.

2017 yılında AKP tarafından Wan'a Vali-Kayyum olarak atanan Murat Zorluoğlu, görevine başlar başlamaz “Bizler atanmış değil, adanmış gibi çalışacağız” iddiasında bulundu. Kent meydanı, Park AVM,  çok katlı otopark, şehir stadı gibi vaatlerde bulunmasına rağmen hiçbirini gerçekleştirmedi.

Wan halkına verdiği vaatlerin hiçbirini gerçekleştirmeyen Zorluoğlu, Wan'da 7 yıldır süren eylem ve etkinlik yasağını ilk başlatan Vali oldu. Kentteki gazetecilere, sivil toplum örgütlerine baskı yapan Zorluoğlu, VASKİ'ye Xarpêt’ten (Elazığ) iş ortağı olan Ali Tekataş'ı atadı ve bu süre içinde 50 bin Wanlıya su borcu gerekçesiyle icra gönderildi.

Zorluoğlu Wan’ın gaspçı kayyumu olduğu sırada bütün ihaleler ırkçı faşist parti MHP'li firmalara verildi.Kayyum olduğu sırada Wan Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk iddialarıyla sık sık gündeme gelen Zorluoğlu, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir Wan ziyareti sırasında kayyum uygulamasının çok başarılı olduğunu ve toplumda kabul gördüğünü iddia ederek “Mutlak suretle devam etmelidir" dedi.

İHALELERDE ŞEFFAF DEĞİL İDDİASIYLA ADAY YAPILMADI

Erdoğan'a bunları söyleyen Zorluoğlu, 2019 yerel seçimlerinde AKP tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı yapıldı. Zorluoğlu, Trabzon'a giderken iş ve suç ortağı Ali Tekataş'ı da yanında götürdü ve Trabzon Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğüne atadı. Ancak Zorluoğlu, Trabzon'da Wan'da yaptıklarını yapamadı. Wan'da arkasına aldığı devlet  desteği ile istediğini yapabilen Zorluoğlu, 2024 seçimlerinde AKP'den yeniden aday yapılmadı. AKP'li yöneticiler Zorluoğlu'nun AKP'li olmadığını, MHP kökenli olduğunu ve ihalelerinde şeffaf olmadığını ve sadece belirli kişilere ihale verdiğini söyleyerek Zorluoğlu'nun yeniden Belediye Başkan adayı olmasına izin vermedi.

7 EMEKÇİ İŞ CİNAYETİ KURBANI OLDU

Zorluoğlu yönetimindeki Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde 7 belediye çalışanı iş kazalarından ötürü hayatını kaybetti. Biri elektriğe kapılarak ölürken 6 işi de  6 belediyenin eski otobüslerinin kazalarında yaşamını yitirdi. Her iki olayda da hazırlanan bilirkişi raporları Büyükşehir’i hatalı ve kusurlu buldu. Belediye Başkanı Zorluoğlu,  hayatını yitirenlerin hukukunu savunmak yerine dışarıdan belediyeye atadığı kişileri korudu. Zorluoğlu, bilirkişi raporlarında kusurlu oldukları belirtilmesine rağmen suçlu personeli açığa bile almadı.

MHP kökenli olan ve AKP tarafından Belediye Başkanı yapılan Zorluoğlu, hakkındaki iddialara rağmen şimdi Amed Valisi olarak atandı.