GÖRÜNTÜLÜ

Yılmaz: Herkesi işgale karşı seferberliğe çağırıyoruz, seyirci kalınamaz

İşgal saldırılarına tepki gösteren Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, 13 Temmuz’daki Berlin yürüyüşüne çağırdı. Yılmaz, "Herkes bu savaşa karşı seferberlik ruhu oluşturmalıdır. Seyirci olma zamanı değil" dedi.

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Özgür Kurdistanlılar Meclisi (Nav-Berlin) Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, Güney Kurdistan topraklarına yönelik işgal girişimlerini değerlendirerek, 13 Temmuz’da Berlin Oranienplatz Meydanı'nda yapacakları yürüyüşe çağırdı.

Kurdistan coğrafyasına yönelik saldırı konseptinde insansızlaştırma politikası ile Kürt halkının kazanımlarının bertaraf edilmek istendiğini belirten Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, "Bu saldırıları Kürtlerin iyi görmesi gerektiği gibi saldırılardan sadece Kürtler etkilenmeyecektir. Ortadoğu’da yaşayan halkların yaşam koşullarına yönelik bir saldırıdır. 7’den 70’e söyleminden öte 7’den 80’e yani herkes bu savaşa karşı seferberlik ruhu oluşturmalıdır. Çocuk, genç, kadın, erkek herkes bu saldırılar karşısında direnç göstermelidir. Seyirci kalma zamanı olmadığı gibi bıçağın kemiği geçtiği bir noktadayız" dedi.

Yılmaz, şunları da belirtti:

"Bu saldırılar sadece özgürlük savaşçılarına yönelik değil, tüm Kurdistan’a yönelik saldırı konsepti yürütülüyor. Dolayısıyla bu saldırılara karşı barıştan yana olan, demokrasiyi savunan, evrensel değerler çerçevesinde Kürtler ile birlikte buna 'dur' demelidir."

'KDP'YE KÜRT PARTİSİ DEMEK AHLAK DIŞIDIR'

KDP’nin geçmişten günümüze kadar Kürtlere karşı sürdürülen savaşın merkezinde yer aldığına dikkat çeken Yılmaz, "KDP’yi normal, sıradan siyasal bir parti olarak görmemek gerekiyor. Kürtlük adıyla kurulsa bile, Kürt giysileri giyse bile Türk devletiyle birlikte. Hatta öncülük yapıyor. Bu misyonu üstlenen bir yapıya Kürt partisi demek ahlak dışı tanımdır. Bu nedenle işbirlikçilerin, iç ihanetin kimler eliyle gerçekleştiğini de Kürt halkının görmesi ve tutum alması gerekiyor. Gelinen aşamada vicdan sahibi herkes işgale, ilhaka karşı net tutum belirlemek zorundadır" dedi.

DAİŞ çetelerinin Güney Kurdistan topraklarına KDP izniyle getirildiğine değinen Hüseyin Yılmaz, "Güney'de Kürt halkının kazanımlarına yönelik saldırılar için konumlandırılan çeteler var. Bununla birlikte korucular var. Şuna da değinmek gerekiyor ki DAİŞ temsilciliğini yapanlarla iş birliği içerisine giren ve hareket edenler Şengal’i terk eden KDP zihniyetidir. Kerkük’te halkı DAİŞ ile yüz yüze bırakan yine aynı zihniyettir. Bugün de yapılmak istenen tam da budur. Yani DAİŞ eliyle tekrardan Kürtlere yönelik bir katliam politikası yürütülmek isteniyor."

AVRUPA'NIN İKİ YÜZLÜ POLİTİKASINA TEPKİ

Saldırılara ilişkin Avrupa devletlerinin iki yüzlü politikalarını da eleştiren Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, halklara da çağrı yaparak, şunları kaydetti:
"Geçmişten beri Avrupa devletlerinin iki yüzlü politikası devam ediyor. Avrupa’nın bilgisi dışında bu saldırı ve katliamlar yapılmıyor. '90’larda ABD, Ortadoğu'yu biçimlendirme çalışması ve yeni dönem politikalarıyla birlikte yeni bir enerji koridoru oluşturmaya ihtiyaç duyuyor. Oluşturulmak istenen enerji koridoru Avrupa’nın da faydalanacağı durumdur. Enerji koridorunun Kurdistan coğrafyasından geçtiğinden kaynaklı enerji koridorunu kendi güdümlerinde tutabilmek için kendi menfaatlerini gözetiyorlar. Bu nedenle seyirci kalmayı, sessiz kalmayı seçiyorlar, hatta katkı sunulduğunu söyleyebiliriz.

 'SEFERBERLİK RUHUYLA DURUŞ SERGİLENMELİ'

Almanya bu savaşın merkezlerinden biridir. Hâlâ devam eden Filistin halkına yönelik katliamda 40 bin civarında insan öldü. Kurdistan’daki sorunun çözümü aynı zamanda Filistin sorununun çözümünü de beraberinde getirecektir. Bu noktada çağrı da yapmak gerekiyor. Başta Kürt halkı olmak üzere Kürt dostlarının Ortadoğu’daki savaşın son bulması ve ilhakın gerçekleşmemesi için seferberlik ruhuyla savaşa karşı duruş sergilemesi gerekiyor. Ayın 13’ünde Oranienplatz Meydanı'nda başlayacak olan savaşa ve ilhaka karşı bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşe tüm halkımızın katılmasını talep ediyoruz. Aynı zamanda eylemselliklerimizi süreklileştirerek geliştirmemiz, aynı zamanda herkesi katmamız gerekiyor."