YPS misilleme timi Amed’de istihbaratçıları vurdu

Şehit Doktor Dilşad Amed YPS Misilleme Timi, Amed’de dört istihbaratçının bulunduğu iki araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Doktor Dilşad Amed YPS Misilleme Timi, “25 Aralık günü saat 00.00 sıralarında Amed D tipi cezaevi ile stadyum arasında, Cand ve Golf marka araçları ile alkol içmek için yol üstünde duran ve düşman istihbaratçılarının içerisinde olduğu araç, Şehit Doktor Dilşad Amed misilleme timlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile etkili bir şekilde vurulmuştur” dedi.

Açıklamada devamla şu detaylar verildi:

“Patlama sonrası bölgeye ambulans ve zırhlı araçlarını sevk eden düşman sabaha kadar bölgeyi ablukaya almıştır. Vurulan araçta dört istihbaratçının olduğu tespit edilirken bunlardan ikisi bir süredir timimiz tarafından takip edilmekteydi. Bu iki istihbaratçı gerilla ailelerini tespit edip, kandırarak evlat nöbeti adı altında zorla HDP il binasının önüne götürme görevi almışlardı. Bu eylemde yaralanan Aytuğ Er ve Ali adlı iki istihbaratçı Amed araştırma hastanesine kaldırılırken diğerlerinin akıbeti henüz öğrenilememiştir.”

Aynı açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“Gerilla direnişi karşısında ciddi anlamda kırılmış olan AKP-MHP faşizmi mevcut yenilgili durumunu gizleyebilme adına, yürüttüğü komple imha ve inkâr politikasını derinleştirmeye ve kendisine yeni bir çıkış noktası bulmaya çalışmaktadır. Bir yandan yeni savaş sahaları arayışındayken diğer yandan arttırdığı halk üzerindeki faşizan yönelimleri ile devrimci halk savaşının önünü almaya çalışmaktadır. İşgalci TC çok iyi bilmektedir ki gerilla karşısındaki savaşı tekrardan yenilgi ile sonuçlanmışken şehirlerde gelişecek olan eylemsel süreç ile tamamıyla çıkmaza girecek ve fiziki olarak varlığı sonlandırılacaktır. Kürt halkı için nasıl ki süreç varlık ve yokluk mücadelesi ile tanımlanıyorsa TC faşizmi de kendi açısından bu savaşı varlık yokluk savaşı olarak tanımlamaktadır. Bundan kaynaklı var gücü ile bu sürece faşizm odaklı yüklenmiş durumdadır. Fakat uyguladığı insanlık dışı ve şiddet, yıldırma savaş politikalarının hepsi geri tepmiştir, aslında düşmanın bu durumu kendi zayıflığından ve korkularından ileri gelmektedir.

Gerilla üzerinde yürüttüğü savaşı tamamıyla kimyasallara endeksledi çünkü zayıftı, risk göze alamazdı, zamanı kısıtlıydı ve bir şekilde sonuç alması gerekiyordu. Fakat gerillanın fedailiği ile birleşen savaş gücünü tahmin eden ama hiçbir zaman tam olarak kestiremeyen TC işgalciliği tekrardan bilinen sonucu yaşadı ve kırıldı. Paralel saldırılarını halk üzerinde de uygulayan bu faşizm Kuzey Kurdistan’da ve Türkiye metropollerinde yaprak kımıldamayacak siyaseti ile ellerinden gelen her şeyi yaptılar, fakat halk karşısında da sonuç alamadılar. Halk bu politikalar karşısında dinamiğini, öfkesini, kinini, bilincini çok daha fazla biriktirdi ve fırsatını yaratarak bir şekilde bu faşizmi reddetti, darbeledi. Bilinçli ve devrimci Kürt halkı olarak özgürlüğün devrimci halk savaşından geçtiğinden artık tereddüt yaşamamaktayız. Ş. Doktor Dilşad Amed misilleme timimizin yaptığı eylem ve gerçekleşen diğer bütün eylemler bunun açık kanıtı olmaktadır. Kürt halkı, kadını, gençleri olarak tükenmiş olan TC faşizmini artık ortadan kaldırmanın kararlılığı ile her yerde ve her şekilde eylemsel bir duruş içerisinde olmak bizim için Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanmasının tek yolu olmaktadır. TC sömürgeciliği yaşamımızın her alanına sızarak kültürel ve fiziki soykırım politikalarını uygulamaktadır. Bizler de hem bu sömürgecileri hem de işbirlikçilerini tespit ettiğimiz her yerde hedefleyecek ve fiziki varlıklarına son vereceğiz.”