Yüksekdağ: Yere düşen vicdan ve adaleti bizler kaldıracağız

HDP tarafından düzenlenen Vicdan ve Adalet mitingi için Musa Anter Barış Meydanına devam ediyor. Miting den Cezaevinde tutuklu bulunan ve milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın mesajı okundu.

Cezaevinde tutuklu bulunan ve milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın mesajını ise HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan okudu. Yüksekdağ mesajında şunları dile getirdi:

“Değerli Van halkı, sevgili kadın kardeşlerim, yoldaşlarım, hepinizi zindanlara sığmayan özgürlük tutkusuyla, direnç ve özlemle selamlıyorum. Mitingimizin ve Van halkının demokratik direniş kararlılığını, daha büyük bir halk ve halklılık hareketinin önünü açacağına inanıyorum. Vicdan ve Adaleti ayaklar altına alan bu siyasi düzen karşısında direnme azmi, bizlerin omuzlarında yükseliyor ve daha da yükselecek. Yere düşen vicdan ve adaleti bizler kaldıracağız. Onlara insanlığı bizler öğreteceğiz. Analarımızın mezarına saldıracak kadar küçülen faşist-ırkçı siyasete, büyük insanlığın direnci değerleri ve hesap sorma kararlılığıyla yanıt vereceğiz. Yaşadığımız günler zor ve amansız olabilir. Ama hiçbirimiz bu zorluklar  bu zorluklar ve ağır zulüm ortasında yeni bir tarihin yazıldığını unutmamalıyız. Tarih ve insanlık karşısında görevimiz durmamaktır, çıldırmış faşizm, savaş ve zulüm siyasetini durdurmaktır. İnanıyorum ki başaracağız, baş eğmeyenler, başarmayı da bilenlerdir. Hepinizi canı gönülden kucaklıyorum.”