19. Zilan Kadın Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı

30 Haziran’da düzenlenecek 19. Zilan Kadın Festivali'nin bu yılki sloganı; “Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüyoruz” olacak.

LONDRA ZİLAN FESTİVALİ

İngiltere'nin başkenti Londra’da her yıl Jiyan Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Zilan Kadın Festivali’nin bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek. 30 Haziran’da düzenlenecek festivalin bu yılki sloganı; “Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüyoruz.”

Jiyan Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, festivale her kesimden kadının davetli olduğu belirtildi. Ortadoğu’da Kürt kadının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Bu yıl 'Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüyoruz!' diyerek buluşacağız ve direniş ezgilerimizle, halaylarımızla mücadeleye devam diyeceğiz. Sözlerimiz, ezgilerimiz, sloganlarımız direnişe odaklanacak. Sadece bir etkinlik değil bizimkisi, daha fazla güçlenmek için bir arada olacağız.” 

FESTİVAL PROGRAMI VE ETKİNLİKLER

Festival, saat 15:00'te Kurdish Community Centre, 11 Portland Gardens, Harringay Ladder, London N4 1HU adresinde başlayacak. Etkinlikte, sanatçılar Kewê, Jala ve sürpriz sanatçılar sahne alacak. Ayrıca, farklı halkların feminist kadın gruplarından konuşmacılar festivalde yer alacak.

Müzik ve dans etkinliklerinin yanı sıra folklor gösterileri, davul ve zurna performansları, sinevizyon gösterimleri de programda yer alacak. Festivalde ayrıca yemek ve kıyafet standları bulunacak, çocuklar için de kreş ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.