‘22 Haziran’da Leverkusen’de buluşalım’

CENİ, 22 Haziran’da Almanya’nın Leverkusen kentinde yapılacak 15’inci Zilan Kadın Festivali’ne katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Kürt Kadın Barış Bürosu (CENİ) tüm kadınları kendi rengi ve düşünceleriyle Leverkusen’de yapılacak 15’inci Zilan Kadın Festivali’ne katılmaya çağırdı.

CENİ açıklamasında şunları belirtti: “DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde cezaevlerindeki binlerce tutsağın, siyasetçiler ve aktivistlerin yürüttüğü açlık grevi direnişi ve yine binlerce kadının Türkiye’deki yerel seçimlerin demokratik bir şekilde yapılması için gösterdiği çabalar Türkiye’deki savaş ve ‘öteki’ni yok etme politikalarının durdurulabileceğini gösterdi. Leyla Güven ve Barış Anneleri’nin kararlı direnişiyle Türkiye’de demokrasiye bir kapı aralığı açıldı. Bu aralığı genişletmek ve büyütmek için kadınlar başta olmak üzere Türkiye’deki tüm demokratik güçler el ele vermelidir.

Türkiye’nin gerginlik ve baskı yoluyla çatışmaları derinleştirme politikaları uluslararası gelişmelerle de bağlantılıdır. Global savaş politikalarının son bulması için kadınların politik ve toplumsal rollerini oynamaları, bu alanları doğa, barış ve çok yönlü yaşam düşmanı erkek egemen zihniyete bırakmamaları gerekmektedir.

Kürt kadınlarının direnişi bütün dünyadaki kadınlara kendi direnişlerini büyütmesi için güç ve umut veriyor. Bu yıl ‘Kadın Direnişi Özgürleştirir’ şiarıyla düzenleyeceğimiz 15’inci Zilan Kadın Festivali ile bir kez daha kadın direnişine ve gücüne dikkat çekmek ve başarımızı kutlamak istiyoruz. Tüm kadınları kendi rengi ve düşünceleriyle, Leverkusen’de yapılacak 15’inci Zilan Kadın Festivali’ne davet ediyoruz.”