Êzidîler artık örgütlü ve güçlü

YJŞ savaşçıları, "Reqa'da Êzidî kadınlarının intikamını almak için savaşıyoruz" dedi.

İnsanlığın başına musallat olan barbar DAİŞ çeteleri, 2014 yılında Şengal'de binlerce Êzidîyi katletti. Katliama sadece Kürt Özgürlük Hareketi sessiz kalmadı. Şimdiyse Şengal halkının kendi ordusu ve örgütlenmesi var. Şengal kadın gücü (YJŞ) Êzidî ve tüm ezilen kadınların intikam gücü olarak örgütlendi ve Êzidî kadınların umudu haline geldi.

Reqa'ya getirilen Êzidî kadınları bu şehirde tutuldu ve satıldı. YJŞ ise burada DAİŞ'e karşı savaşıyor.

Reqa'da DAİŞ çetelerine karşı savaşan YJŞ savaşçıları, Şengal Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu.

'İNTİKAMLARINI ALIYORUZ'

YJŞ Savaşçısı Mirkan Tilqeseb, şunları söyledi:

"Binlerce Şengalli kadın ve çocuk katledilirken ve tecavüze uğrarken, ben kendime rahat bir yaşamı yaşamayı kabul edemezdim. 3 Ağustos 2014'te Şengal halkı bir katliamdan geçti. Ben kendim o katliamı yaşamadım. Fakat o kadar Êzidî kadın, çocuğun katliamdan geçmesinden sonra kendim için rahat bir yaşamı hak görmedim. Şimdi Reqa'da Êzidî halkı ve Êzidî kadınlarının intikamını alıyoruz. Benim rahat bir yaşamım vardı. Ancak kendime bunu hak görmedim. Düşün, yedi yaşındaki kız çocukları bile şimdi çetelerin elinde tecavüze uğruyorlar. Bu nedenle ben de bugün bir YJŞ savaşçısı olarak büyük cenkte yerimi aldım ve mevzilerde Êzidî kadınların intikamın almak için savaşıyorum."

DAİŞ'TEN KAÇTI, ŞİMDİ SAVAŞIYOR

Katliam sırasında DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan ve Reqa'ya getirilen, daha sonra onların elinden kaçmayı başaran ve şimdi YJŞ savaşçısı olan Hêza Şengal de esir düşen kadınlarla aynı acıyı yaşadığını ve bu nedenle onları çok daha iyi anladığını belirtti. Şengal şunları dile getirdi:

"3 Ağustos 2014'te Êzidîler katliamdan geçtiklerinde onları koruyacak bir güçleri yoktu. Êzidî halkı örgütsüzdü, eğitimsizdiler. Bu yüzden bu kadar çok katliamdan geçtikler. Êzidî inancı kutsal bir inançtır. Ve bugün Êzidî halkı kutsal bir felsefeyle eğitiliyor ve kendini örgütlüyor.

Bugün hâlâ Reqa'da DAİŞ'e esir düşen Êzidî kadınlar var, ben de o kadınlardan biriydim. Benim acım ile onların acıları birdir. Ben de DAİŞ'e karşı silah kaldırdım. Ve bugün Reqa'da o kadınlara cevap olabilmek için çetelere karşı savaşıyorum."

'SON DAMLA KANIMIZA KADAR!'

YJŞ Savaşçısı Warşin Şengal de şöyle konuştu:

"Reqa'da Êzidî kadınlarının intikamını almak için savaşıyoruz. Bizler Zilanlar'ın ve Beritanlar'ın izinden yürüyoruz ve son damla kanımız kalana kadar savaşmaya devam edeceğiz. Bizler bugün Reqa'da kendi irademizle silah kaldırdık ve DAİŞ'e karşı savaşıyoruz."