GÖRÜNTÜLÜ

İskandinavya ülkelerinde “Abdullah Öcalan’a özgürlük” eylemleri

İskandinavya’nın 5 merkezinde Kürt Kadın Hareketi tarafından Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesi kapsamında eylemler gerçekleştirildi, İmralı soykırım sistemi teşhir edildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

İskandinavya Kürt Kadın Hareketi, Norveç’in başkenti Oslo, Danimarka’nın başkenti Kopenhag, İsveç’in başkenti Stockholm’un yanı sıra Helsingborg ve Örebro kentlerinde Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesi kapsamında farklı eylemler gerçekleştirdi.  

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Stockholm’da Amara Kadın Meclisi tarafından Sergels Tor meydanında eylem gerçekleştirildi. Çok sayıda bildiri dağıtılan eylemde, bir de performans sergilendi. İsveçlilerin yoğun ilgi gösterdiği eylemde güller dağıtıldı.  

HELSINGBORG

İsveç’in Helsinborg şehrinde ise Şehit Gulan Komünü şehrin merkezinde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için açıklama yaparak, TJK-E’nin hazırladığı bildirileri dağıttı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a atfen “Özgürlüğün özgürlüğümüzdür” denilen açıklamada, kadınların Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek, kadın özgürlükçü paradigmayı inşa etmek ve Uluslararası Komplo’yu boşa çıkarmak için mücadeleyi daha da yükselteceği vurgulandı.

Açıklamada, “Kürt kadınları olarak, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü her yer de ve koşulda gündem yapmalı ve Önderliğimizin kadın özgürlükçü paradigmasını her yerde yaşamsallaştırmalıyız. Önderliğin Jin Jiyan Azadî felsefesini tüm halklara taşırmalıyız” denildi.

ÖREBRO

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için İsveç’in Örebro kentinde de stant açıldı.  Örebro Kürt Kadın İnisiyatifi’nin şehrin işlek caddesinde açtığı stantta kadınlar bildiriler dağıttı, aynı zamanda İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi ile ilgili bilgilendirme yaptı. 

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi teşhir etmek ve halkı bilgilendirmek amacıyla stant açıldı.

Norveç Kürt Kadın İnisiyatifi ve Oslo Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (NCDK-Oslo) organizesiyle kentin en kalabalık ve turistik meydanı olan Egertorget’te kurulan standa yoğun ilgi gösterildi.

Stantta Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) hazırladığı bildiriler dağıtılarak 15 Şubat 1999 yılında uluslararası bir komplo sonucu Türk devletinin gardiyanlığı altında başlayan ve 26 yıldır devam eden İmralı tecrit sistemi anlatıldı.

Bildirilerde ayrıca, son 3 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alınamadığı ve bu tecridin tüm Kürt halkına yönelik olduğu vurgulandı.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın Nytorv meydanında Sêvê Kadın Meclisi öncülüğünde açılan stantta da “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesini ve İmralı tecrit sistemini içeren bildiriler dağıtıldı. Bir konuşma da yapılarak faşist TC devletinin ve uluslararası güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağır tecrit, son olarak ise hakkında verilen 6 aylık görüş yasağı; yanı sıra Türk faşist rejimin Kobanê siyasi soykırım davası kapsamında verdiği ağır cezalar da protesto edildi.