İsviçre ve Almanya’da Kınacı anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 1996 yılında Şam’da düzenlenen suikast girişimine karşı Dersim’de fedai eylem yapan Zeynep Kınacı (Zîlan) Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

İsviçre’nin Basel, Luzern, Lozan, Bern, St. Gallen ile Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlenen etkinliklere Kınacı anıldı.

BASEL

Basel’de Ronahî Kadın Meclisi tarafından düzenlenen anma Demokratik Kürt Toplum Merkezinde gerçekleştirildi. Kınacı şahsında Kürt özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Kınacı’nın şehit düşmeden önce kaleme aldığı mektubu okundu.

Konuşmalarla devam eden anma, sinevizyon gösterimi ve sloganlarla sona erdi.

SOLOTHURN

İsviçre’nin Solothurn kantonunda Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri ve çevre şehirlerden gelen gençler Kınacı’yı andı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Kınacı’nın mektubu okundu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Şehit Zilan’ın ruhunu anlama ve yaşatma ile ilgili değerlendirmelerinin dinlenmesi ile devam eden anmada Kınacı’nın yaşamından kesitler aktarıldı.

Jinen Ciwanên Azad adına bir konuşma yapan Feraşin Botan “Şehit Zilanların fedai ruhuyla bizlere miras bıraktıkları direniş geleneğini sürdüreceğimizin sözünü veriyor ve miraslarını yükseltmeyi kendimize borç biliyoruz” dedi.

Kınacı ile ilgili şiir ve şarkıların seslendirilmesi ile anma devam etti.

Luzern’de Arin Mirkan, Lozan’da Lajîn, Bern’de Mizgin, St Gallen’de ise Asrin Deniz Kadın Meclisleri tarafından anmalar düzenlendi.

Aarau kentinde de Kürt Toplum Merkezlerinde Kınacı için anma köşesi hazırlandı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kınacı ile Rojava’da şehit düşen iki sosyalist devrimci DKP Eylem ataş ile MLKP savaşçısı Sevda Çağdaş anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmanın açılış konuşmasını Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nden Cano Yıldız yaptı.

Eylem Ataş’ın abisi ile babasının da katıldığı anmada Sevda Çağdaş için AGIF bir mesaj sundu.

Anmada bir konuşma yapan Kürt kadın aktivisti Zozan Serhat, “Şehit Zilan bir Kürt kadın öncüsüdür” dedi.

DKP’den ve Eylem Ataş’ın abisi Hüseyin Ataş yaptığı konuşmada Rojava devriminin hem Kürt halkı için hem de halkların kardeşliği için bir umut olduğunu söyledi. Sinevizyon gösterimi ile devam eden anma sloganlarla sona erdi.