Öcalan'a Özgürlük Nöbeti İsviçre Kadın Hareketi üyelerinde 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemini bu hafta İsviçre Kadın Hareketi üyeleri yürütüyor.

275’inci haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Fransa’nın Strasbourg kentindeki AK binası ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) olduğu bir alanda sürdürülüyor.

Nöbet eylemini bu hafta, İsviçre Kadın Hareketi adına Saadet Kuran, Saliha Öcalan, Tenzile Yusuf ve Sultan Zor üstlendiler. Pazar günü Strasbourg’a gelen İsviçre Kadın Hareketi üyeleri eylemi, geçtiğimiz hafta nöbette olan Almanya-Düsseldorf grubundan devraldılar.

‘MÜCADELE ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KADAR SÜRECEK’

Kadın Hareketi adına Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni devralan grubun sözcüsü Saadet Kuran, nöbet eyleminin 5 yıldır devam ettiğini hatırlatırken, mücadelenin Öcalan’ın özgürlüğüne kadar süreceğini vurguladı. “Önderimiz özgür olmadıkça bizler ayakta olacağız” diyen Kuran, direnişin yükseltileceğinin altını çizdi.

Kadınlar olarak inandıkları, güvendikleri ve kendilerinin bilinçlenmesinde katkısı olanın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Saadet Kuran, var oldukları müddetçe Öcalan’ın yol ve izinden gideceklerini dile getirdi.

‘KADINLAR ÖCALAN’A ÇOK ŞEY BORÇLU’

Kadınların Öcalan’a ‘çok şey borçlu’ olduğunu ifade eden Kuran, “Önderlik, ‘kadınlar özgür olmadan toplum özgür olmayacak, ben de özgür olmayacağım’ diyordu. Biz de diyoruz ki, ‘yaşamak direnmektir’ ve Önderliğimizin yolunda yürüyelim diyoruz. Ve tüm kadınları, Önderliğimizi özgürleştirene kadar bu eylemlere çağırıyoruz” diye konuştu.