Şehit Aileleri: Bu saldırı terör devletiyle doğrudan bağlantılıdır

Firyal Xalid’in katledilmesinin Türk devletiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Efrîn ve Şehba Şehit Aileleri Meclisi, siyasetçi-aktivist katillerinin ortaya çıkarılması için uluslararası bağımsız bir araştırma komitesinin kurulmasını istedi.

Efrîn ve Şehba Kantonları Şehit Aileleri Meclisi, Kerkûk’te Firyal Silêman Xalid'in  suikast sonucunda şehit edilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada şunları belirtildi: “Devrim savaşçısı ve kadın özgürlük hareketinin komutanı Zelal Hesekê'nin Kurdistan'ın Kerkük kentinde silahlı saldırıya hedef alınmasını kınıyoruz. Bu saldırı terör devletiyle doğrudan bağlantılıdır. Bu saldırının Türk devletinin istihbaratı ve ajanlarıyla ilişkisi var.

Saldırının asıl amacı özgür kadın devrimini yenilgiye uğratmak, ulusal birliği bozmaktır. Bu olay özellikle YNK'nin seçimleri kazandığı kentte gerçekleşti. Terör rejimlerinin dünyanın her yerinde Kürt yurttaşlara karşı işlediği suçlara ilişkin uluslararası güçlerin sessizliğini kınıyoruz. Başta ilgili kuruluşlar olmak üzere uluslararası toplumun bu saldırılara karşı durması ve suçluların cezalandırılmasını sağlaması gerekiyor.

Siyasetçilerin öldürülmesine ilişkin gerçekleri ortaya çıkarmak için uluslararası ve bağımsız bir araştırma komitesinin kurulmasını istiyoruz.”