'Şûjin kadınların sesidir, kadın sesini kısamazsınız'

AKP-MHP tarafından kapatılan özgür basın kurumlarını yalnız bırakmayacaklarını söyleyen kadınlar, dayanışmalarını büyüterek kadının sesinin kısılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

AKP-MHP tarafından kapatılan Gazete Şûjin, Dihaber ve Rojeva Medya için dayanışma mesajları gelmeye devam ediyor.

Adana EMEP il başkanı Sevil Arıcı, "Hiçbir KHK kadınların sesini kısmaya yetmeyecektir" diyerek Gazete Şûjin'in kapatılmasına tepki gösterdi. Şûjin ile dayanışmayı büyüteceklerini söyleyen Sevil, "JINHA ve Sûjin özgün bir çalışma biçimi seçerek, sadece kadın haberciliği ile farklarını ortaya koydular. Bu yönü ile kadın mücadelesi veren herkesin bir anlamda gözü kulağı olmuşlardı" hatırlatmasında bulundu.

'KADINLARIN SESİNİ KISMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEKTİR’

İktidarın kadın mücadelesine olan tahammülsüzlüğüne dikkat çeken Sevil Arıcı, şunları söyledi: "Zaten AKP iktidarda olduğu süre boyunca özellikle kadını eve hapsetmeye çalışan, kadını çalışma ve sosyal hayattan dışlayan uygulamalara, düzenlemelere imza attı. Kadınlar olarak tüm bu girişimlerin karşısında mücadele ettiğimiz gibi, bizlerin haberlerini gündeme taşıyan ajanslarımızın kapatılmasına karşı da sesimizi yükselteceğiz. Kadın dayanışmasının her türlü zorluk ve engeli aşmada yegane yol olduğunu bizler biliyoruz. Kadınların sesini kısmaya güçleri yetmeyecektir."

'ŞUJİN ENSAR’DE VE TACİZCİLERİN YAŞADIĞI HERYERDEYDİ’

Adana Kadın Platformu üyesi Rahime Çelik de KHK'ların yarattığı haksızlıkları, kadınların dayanışma ve örgütlülüğü ile ortadan kaldıracağını belirtti. Rahime Çelik, "Şûjin Ensar ve tacizcilerin yaşandığı her yerde, sokakta, metroda, her alanda cinsel istismara ve saldırıya karşı alanda oldu. Kadınların sesi ve mücadeleleri oldu. Ne olursa olsun, neler yaparlarsa yapsınlar kadınların sesi kısılmayacak ve her yerde sesimizi çıkaracağız. Özgür basın susturulamayacak" ifadelerinde bulundu.

‘GAZETELER, AJANSLAR KAPATILIR AMA KADINLARIN SESİ KISILAMAZ’

Şûjin'ın kapatılması ile tüm kadınların sesinin kısılmasının amaçlandığını söyleyen Adana Arap Halkı Alevi Dayanışma Derneği (AHAD-DER) üyesi Sema Peynirci, şunları söyledi: "Özgür basına yönelik saldırılar yıllardır devamda ediyor. Bugün saldırıların dozunun daha çok arttığını görüyoruz. Ama şunu unutuyorlar gerçekleri duyurmak isteyenler her zaman var ve var olacaklar. Özür basın geleneğin hiçbir zaman bitiremeyeceklerini artık bilmeleri gerekiyor. Özelikle saldırılar kadın kazanımlarını hedef alıyor. Kadın kazanımlarından biriside daha önce kapatılan JINHA idi. Şimdi ise Şûjin oldu. Belki siteler, gazeteler, ajanslar kapatılıyor ama kadınların sesi asla kesilemeyecektir. Kadınlar kendi kazanımlarına her zaman olduğu gibi bugünde sahip çıkacaklardır. Şûjin biz, biz de birere Şûjin'iz."