GÖRÜNTÜLÜ

Üç kentte kadınlardan CPT’ye İmralı mektupları

İmzalattırdıkları 883 mektubu CPT’ye göndermek üzere posta kutusuna atan kadınlar, “Önder Apo’nun ilmiyle, felsefesiyle kendimizi tanıdık” dedikleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için çalışacaklarını vurguladı.

Almanya’nın Giessen, Siegen ve Limburg kentlerinde Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’ye yüzlerce mektup gönderildi.

İmzalanan 883 mektubu posta kutusuna atan kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, işkence uygulamalarına dikkat çekerek, “25 senedir Başkan Apo şahsında Kürt halkına yönelik büyük bir tecrit var. 3 yılı aşkın bir süredir kimse Önder Apo’dan haber alamıyor ve disiplin cezaları da sistematik hale getirilmiş. Biz kadınlar olarak nerede olursak olalım Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için çalışacağız çünkü biz Önder Apo’nun ilmiyle, felsefesiyle kendimizi tanıdık. Bundan sonra da jin jiyan azadî şiarıyla Önder Apo’nun özgürlüğü için çalışacağız” şeklinde konuştu.