Adalet talebi sürüyor

Cansız, Doğan ve Şaylemez'in katledilmesinin üzerinden 3 yıla yakın bir süreç geçmesine karşın Fransa’da sağlanamayan adalet nedeniyle Kürdistanlılar eylemlerini sürdürüyor.

PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilmesinin ardından 3 yıla yakın bir süreç geçmesine karşın Fransa’da sağlanamayan adalet nedeniyle Kürdistanlılar eylemlerini sürdürüyor. Her hafta Çarşamba günü yapılan eylemde bu haftada “katil Türkiye”, “katilleri yargılayın” sloganları yükseldi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlı ve SKB üyesi kadınlar “burada katledildik haberiniz var mı” pankartıyla yürüyüşe geçti. Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyen kitle Fransa’nın sessizliği ve adaleti sağlamamasını protesto etti.

Kürdistan Enformasyon Bürosu’na ulaşıldığında burada bir dakikalık saygı duruşu gerçekleşti. Ardından yapılan kısa konuşmada, bir tek kişi bile kalınsa davanın takipçisi olunacağı vurgulandı. Eylem sloganlarla son buldu.

Geçtiğimiz ay Paris katliamı dosyasına bakan Hakim Duye soruşturmayı tamamladığını duyurmuştu. Tarafların herhangi bir itirazı şu ana kadar gerçekleşmezken dosyanın sevk edildiği savcı tarafından iki ay içerisinde iddianameyi hazırlaması bekleniyor. Yılsonu veya 2016 yılının başında davanın mahkemeye taşınması bekleniyor.