HPG: Zap’ta bir dron düşürüldü, bir mobesse imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçlerinin Zap bölgesinde işgalci Türk devletine ait bir dronu düşürdüğünü ve bir Mobesse kamerasının imha edildiğini bildirdi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerçekleştirilen eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını şöyle açıkladı:

“1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 27 Eylül saat 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. 

— 27 Eylül saat 17:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. 

— 28 Eylül saat 15:15’te Girê Bahar Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra işgalcilerin hareketi durduruldu. 

2. Metîna bölgesi; 

— 27 Eylül saat 21:50 ve 28 Eylül saat 02:30’da Dergelê, Beşîlî ve Serê Metîna Direniş Alanları’nı bombalayan saldırı helikopterlerine güçlerimizce müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 27 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

— 27 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 3 kez yasaklı patlayıcılar ve 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 27, 28 ve 29 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Berbizinê, Girê Qele, Şehîd Şerîf, Goşînê, Xinêreya Jor Direniş Alanları 12 kez, Garê bölgesinin Mêranê, Heftebax, Sêdarê, Şiyê, Girê Sîser, Dêreşê, Deşta Kafya, Girê alanları 14 kez, Metîna bölgesinin Dergelê Direniş Alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Qendîl bölgesinin Bêywanê alanı 1 kez olmak üzere; toplam  32 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

— 27, 28 ve 29 Eylül’de Metîna bölgesinin Serê Metîna, Dergelê, Bêşîlî Direniş Alanları 17 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 19 kez olmak üzere; toplam 36 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı. "