GÖRÜNTÜLÜ

‘AKP’nin katliam ve tecavüz politikalarına karşı sonuna kadar direneceğiz’

KJA Koordinasyon Üyesi Sara Aktaş, "AKP özel savaş politikaları çerçevesinde Kürt kadını şahsında halkın iradesini kırmaya çalışıyor ancak hiçbir zaman başarılı olamayacak"dedi.

AKP hükümetinin 14 yıllık iktidarı sırasında yürüttüğü kirli politikalar sonucunda binlerce kadın katledilirken on binlercesi ise şiddet, taciz ve tecavüze maruz kaldı. Yaşanan taciz, tecavüz, şiddet ve katliam vakalarının hukuki mercilere devredilmesinin ardından ortaya çıkan tablo ise kadın katliamlarını ödüllendirecek boyutta; şiddet davalarının büyük çoğunluğu takipsizlik ile sonuçlanırken, katliam davalarındaki sanıkların takım elbise giyip kravat takması ise iyi hal indirimi almaları için geçerli bir sebep olabiliyor!

AKP’nin Kürdistan’da yürüttüğü kadın politikalarına ilişkin ANF’ye konuşan KJA Koordinasyon Üyesi Sara Aktaş, AKP’nin 14 yıllık iktidar boyunca ayrımcılık üreten cinsiyetçi politikaları ile kendini var ettiğini belirterek şunları söyledi: “AKP iktidarı ilk gününden bu yana toplumdaki kadın ve çocuklara ilişkin ölmek veya öldürmek üzerine kurulu erkek zihniyetli bir politika yürütmektedir. AKP’nin kadın ve çocuklara dönük bu politikaları yaşamın birçok noktasında katliam, taciz, tecavüz ve şiddet gibi somut örneklemelerle karşımıza çıkıyor. AKP iktidarının 14 yıldır uyguladığı bu stratejinin arka cephesinde onursuzlaştırılıp biat eden bir toplumu idealize ederek kendi politikalarına uygun cinsiyetçi bir toplumun zeminlerini oluşturma çabasının yattığını görmekteyiz.”

‘DİRENEN KADIN KATLEDİLECEK KADINDIR!’

 Başta kadınlar olmak üzere insanı onursuzlaştıran bu politikalara karşı çıkıp hayır diyen tüm kesimlerin AKP tarafından hedef haline getirilip sorgusuz sualsiz bir şekilde infaz edildiğine dikkat çeken Aktaş, “kadına yönelik taciz, tecavüz ve katliamın hukuk eli ile meşrulaştırılıyor işte bu nedenle sorunun yasalar yoluyla çözülmesi bir yana gittikçe derinleşip içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Özellikle öz yönetim direnişleriyle birlikte devlet tarafından en fazla hedef haline gelen kesim direnen genç kadınlar oldu. Bütün güncel değerlendirmeleri bir kenara bırakıp AKP’nin kadın politikasını basit bir şekilde ifade edecek olursak;‘Direnen kadın, katledilecek kadındır.’  AKP politikalarının bu slogan çerçevesinde bütün çıplaklığıyla ülkemizde hayata geçirildiğini görüyoruz. Boydan boya kana bulanan ülkemizin fotoğrafının en temel nedenlerinden biri AKP iktidarı boyunca gelişen bu düzeni ve itaati, tiranik emirlerle gerçekleştirme hırsının dizginsiz bir hal almasıdır” dedi.

‘AKP’NİN ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI HİÇBİR ZAMAN BAŞARILI OLMAYACAK’

Kadınların AKP iktidarı tarafından uygulanan cinsiyetçi politikaları asla kabul etmeyip sonuna kadar direneceklerini vurgulayan Aktaş, “AKP’nin kirli politikalarına karşı Kürt kadınları öncülüğünde ciddi bir örgütlülük gelişiyor. Kuşkusuz ki bu örgütlülüğün temel taşını direnen genç kadınlar oluşturuyor. AKP özel savaş politikaları çerçevesinde Kürt kadını şahsında halkın iradesini kırmaya çalışıyor ancak hiçbir zaman başarılı olamayacak” ifadelerini kullandı. 

‘AKP POLİTİKALARINA KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTELİM’

KJA adına Türkiye ve Kürdistan’daki tüm demokratik kesimlere çağrıda bulunan Aktaş, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu kanlı tablodan bir an önce uzaklaşması için insan hakları ve özgürlüklerine saygılı vicdan sahibi tüm kesimleri AKP hükümetinin uyguladığı politikalara karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.