ARTE’den kadınlar günü için Kürt kadın savaşçıları belgeseli

Alman-Fransız ortak televizyon kanalı ARTE, Kürdistan’daki kadın savaşçıların mücadelesini anlatan yeni bir belgesel yayınlıyor.

Alman-Fransız ortak televizyon kanalı ARTE, Kürdistan’daki kadın savaşçıların mücadelesini anlatan yeni bir belgesel yayınlıyor.

‘Kürdistan, Kürt Kadınlarının Özgürlük Savaşı (Der Freiheitskampf der Kurdinnen/Kurdistan, La Guerre des Filles) başlığıyla bu akşam yayınlanacak belgesel, Fransız gazeteci Mylene Sauloy’un 2015 yılı sonunda Rojava ve Şengal’deki izlenimlerinden derlenerek hazırlandı.

ARTE’nin Fransızca yayınında bu akşam Avrupa saatiyle saat 22.35’te yayınlanacak olan belgesel, Almanya yayınında ise saat 21.55’te gösterilecek.

Belgeselin tanıtım metninde, YPJ savaşçılarının mücadelesinin Sakine Cansız’la 40 yıl önce Kuzey Kürdistan’da başlayan mücadelenin mirasçısı olduğu vurgulanıyor.

Belgeselde, Rojava, Kandil ve Şengal’deki kadınların hem askeri mücadelesi hem de Ortadoğu’daki ataerkil tarihi değiştirmeye yönelik demokratik ve çoğulcu toplum hedeflerine dikkat çekiliyor.

Belgesel, 15 Mart gününe kadar şu linklerden tıklanarak internet üzerinden de Fransızca veya Almanca olarak izlenebilecek:

http://www.arte.tv/guide/fr/063685-000-A/kurdistan-la-guerre-des-filles#

http://www.arte.tv/guide/de/063685-000-A/der-freiheitskampf-der-kurdinnen