Barış Anneleri, Anneler Günü’nde Emine Şenyaşar’ı yalnız bırakmadı

Anneler Günü’nde Emine Şenyaşar’ı ziyarete gelen Barış Anneleri engellendi. Buna karşı oturma eylemi yapan annelerin bulunduğu yere Emine Şenyaşar geldi. “Emine Şenyaşar, bu ülkenin adalet arayışıdır” diyen bir anne, onu yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

RIHA

Barış Anneleri, Anneler Günü dolayısıyla 101 gündür Adalet Nöbetine Türk Adalet Bakanlığı önünde devam eden Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmek istedi. Türk İçişleri Bakanlığı önünde durdurulan annelerin girişine izin verilmedi. Daha sonra DEM Parti Genel Merkezi’nin bulunduğu sokağa gelerek oturma eylemi yapan anneler, kendilerine yönelik tutuma tepki gösterdi.

Emine Şenyaşar’ı görmeden Ankara’dan ayrılmayacaklarını belirten anneler, uzun süre oturma eylemlerini sürdürdü.

Barış Anneleri, daha sonra annelerin bulunduğu yere gelen Emine Şenyaşar'ı karanfiller ve “Hak, Hukuk, Adalet” ve “Bijî Berxwedana Zindanan” sloganları ile karşıladı.

Annelere DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Milletvekilleri Sevilay Çelenk ve Yılmaz Hun eşlik etti.

DEM Parti Genel Merkezi binası önünde açıklama yapan ve kendisine yaşatılan hukuksuzluğa isyan eden Emine Şenyaşar, eşinin ve oğlunun katledilmesini hatırlatarak, katillerin korunduğunu söyledi.

6 yıldır adalet aradığını ve ancak iktidarın engellemeleri ile karşılaştığını belirten Emine Şenyaşar gözyaşları içerisinde, “Bize bu zulmü yaşatanlar, tutuklu bulunan oğlumu da bir hücrede öldürmeye çalışıyorlar” dedi.

Adana Barış Anneleri inisiyatifi adına konuşan bir anne de Emine Şenyaşar’ın yalnız olmadığını ve her zaman yanında olacaklarını belirterek, “Biz bugün Anneler Günü vesilesiyle Emine Şenyaşar’ın yanında olmak istedik ancak engellendik. Adalet arayışımıza bile izin verilmiyor. Emine Şenyaşar, bu ülkenin adalet arayışıdır, hepimizi temsil ediyor. Onu hiçbir zaman, hiçbir yerde yalnız bırakmayacağız” dedi.