Barış Anneleri: Annelere verilecek en büyük hediye barıştır

Anneler Günü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Barış Anneleri, barışın kendilerine verilecek en büyük hediye olduğunu belirtti.

Amed'de bulunan binaların önünde toplanan Barış Anneleri Meclisi, Anneler Günü dolayısıyla bir açıklama gerçekleştirdi. 

Açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Adalet Nöbeti'nde yer alan tutsak yakınları da katıldı.

Barış Annesi Kudret Eryılmaz, çocuklarından ayrı olmanın Anneler Günü'nü "kara bir gün" olarak geçirdiğini dile getirdi. 

Kudret Eryılmaz, "Bizim çocuklarımız yanımızda olsa o zaman Anneler Günü olur. Tecrit giderek derinleşiyor. Hem Türk hem Kürt annelerinin sorunu aynı; herkese sesleniyorum savaş iyi bir şey değil. Barış gelsin, zindanlardan cenazeler çıkmasın, annelerin gözünden artık yaş gelmesin, barış ve huzur gelsin ülkemize" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri ve partililer, annelere karanfil verdi.

İZMİR

İzmir'de de Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Anneler Günü'nü Konak Meydanı'nda bir araya gelerek kutladı.

Yürüyüşte, "Annelere verilecek en büyük hediye barıştır" mesajını taşıyan pankartlar açılırken, "Bijî berxwedana dayîka" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı.

Barış Annesi Hanife Zengin, etkinlikte yaptığı konuşmada bugünün kendileri için hüzünlü olduğunu belirtti. 

Cezaevlerinde çocukların kötü koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ve öldüğünü ifade eden Hanife Zengin "Yüreği acıyla dolu olan anneler olarak bu ülkeye barış ve adalet, çocuklarımıza da özgürlük istiyoruz" dedi.

Açıklama yapılan oturma eylemi ile son buldu.