Barış Annesi Feride Karsu toprağa verildi

Barış Anneleri'nden 71 yaşındaki Feride Karsu, Farqîn'de toprağa verildi. Feride Anne'nin ömrü mücadeleyle geçti.

İstanbul Barış Anneleri'nden 71 yaşındaki Feride Karsu, Amed'de kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Feride Karsu’nun cenazesi dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Farqîn (Silvan) ilçesindeki Fişat (Çaldere) köy mezarlığına defnedildi.

Feride Karsu, 2018 yılında ağır bir ameliyat geçirmiş, tekerlekli sandalyeye mahkûm kalmıştı.

HAYATI MÜCADELEYLE GEÇTİ

71 yaşındaki Feride Karsu'nun evi Türk devleti tarafından "gerillaya yardım ettiği" gerekçesiyle defalarca basıldı, eşi ve çocukları gözaltında ağır işkencelerden geçirildi. Bir oğlu yaklaşık 90 gün gözaltında ağır işkencelere maruz kaldı ve tutuklandı. 1991'de Türk çete devleti tarafından evleri yakıldı ve Amed merkeze yerleşmek zorunda bırakıldılar. Burada da 1995 yılında bir oğlu gözaltına alındı ve yaklaşık bir ay boyunca ağır işkencelere maruz kaldı. Hayatı cezaevi kapılarında ve özlemle geçti.

İstanbul’da mücadelesini sürdüren Feride Anne'nin oğlu Serhat Karsu ise gerillaya katıldı, 2011 yılında Çewlîg'de esir düştü ve ağır işkenceler sonucunda çıkarıldığı mahkemede üç kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Halihazırda Erzurum Dumlu Hapishanesinde hücrede tutuluyor.

Bu tutuklamadan sonra Evin, Berxwedan ve Mazlum adında üç torunu daha gerillaya katıldı. Torunlarından Mazlum (Andok Farqîn) 11 Mart 2018'de işgalci Türk devletinin Efrîn'e dönük saldırısı sonucu Çağın Direnişi'nde şehit düştü.

Bir oğlu da özgür basın çalışanıydı. O da Avrupa’da sürgünde yaşamak zorunda bırakıldı. Feride Anne'nin ömrü cezaevi kapılarında, çocuklarının ve torunlarının özlemiyle geçti.