'Barış ve hakikat için Amed'de buluşacağız'

Türk devletinin 20 Temmuz Suruç katliamı ile başlattığı savaşa karşı "barış" için günlerdir sokaklarda nöbetler tutan kadınlar, barış çabalarını birleştirdi. Binlerce kadın "barış ve hakikat hakkı" için 6 Şubat'ta Amed'de olacak.

Barış için imza veren binlerce kadın 6 Şubat'ta Amed'de barış nöbeti tutacak. Kampanya yürütücülerinden Feride Eralp, barış ve hakikat hakkı için buluşmayı gerçekleştireceklerini söyledi. 

Türk devletinin 20 Temmuz Suruç katliamı ile başlattığı savaşa karşı "barış" için günlerdir sokaklarda nöbetler tutan kadınlar, barış çabalarını birleştirdi. Binlerce kadın "barış ve hakikat hakkı" için 6 Şubat'ta Amed'de olacak. 

Barış İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla 18 Ocak'ta 160 kadın ve LGBTİ örgütünün başlattığı "Ölümden değil yaşamdan yanayız, barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz" kampanyasına imza veren kadınlar, Sümerpark'ta barış nöbeti tutacak.

yasamdanyanayiz.com sitesinin yanı sıra sokakta, pazarda, meydanda açılan stantlarla imza toplayan kadınlar, bir yandan da kadınların barışa olan ihtiyacını anlattı.

İmza kampanyasına imza veren kadın ve LGBTİ'lerin sayısı 5 bini aştı. Filistinli efsane gerilla komutanı Leyla Halit ile Ayça Damgacı, Banu Güven, Defne Halman, Deniz Türkali, Emine Uşaklıgil, Feryal Öney, Fethiye Çetin, Jülide Kural, Lale Mansur, Mehveş Evin, Nur Sürer, Nurcan Baysal, Pınar Öğünç, Seray Şahiner, Tilbe Saran, Tuba Önal, Umay Umay, Vivet Kanetti Uluç, Yasemin Göksu, Zeynep Tanbay gibi sanatçı, gazeteci ve yazarlar da imzacılar arasında. 

'24 SAAT BOYUNCA BARIŞ NÖBETİ TUTACAĞIZ'

Kampanyaya ilişkin ANF'ye konuşan Feride Eralp, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Adana'dan otobüsler kaldırılacağını söyledi, "Bu kentlerin dışından Çanakkale, Bodrum, Dersim, Ayvalık, Antakya ve Artvin'den de kadınlar gelecek. Geniş bir katılımla gitmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Sümerpark'ta 24 saat boyunca barış nöbeti tutacaklarını belirten Eralp, nöbette "barış, hakikat ve müzakere hakkı"nı öne çıkartacaklarını söyledi ve ekledi: "Barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz. Hakikatler konuşulmadan müzakerenin koşulları oluşmaz. Barış için müzakere koşullarının oluşturulması gerekir. Barış olmadan da yaşam hakkı sağlanamaz. Bu nedenle barış, hakikat ve müzakereyi ön plana çıkartan bir nöbet eylemi gerçekleştireceğiz."

Devam eden sokağa çıkma yasaklarına dikkat çeken Eralp, abluka altında yaşamak zorunda bırakılan halkla da dayanışmak istediklerini söyledi.

KAMPANYA MECLİS ÖNÜNDE SON BULACAK

Kampanya kapsamında toplanan imzaların önümüzdeki günlerde Meclis'e teslim edileceğini belirten Eralp, "İmzaları teslim ederek, Meclis'e ve hükümete, 'Barış bizim hakkımız, bunu hiçbir tesis etmek de sizin göreviniz' diyeceğiz ve müzakerelerin yeniden başlatılmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının oluşturulmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

"Ölümden değil yaşamdan yanayız, barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz" kampanyasının Ankara'da Meclis önünde yapılacak eylem ile son bulacağını söyleyen Feride Eralp, "Ancak kampanyaya katılan örgütler ve kadınlar olarak barış mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.