Batmanlı kadınlar 3 Ağustos'ta sokakta

 “Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz” şiarıyla düzenlenecek eylemlere 3 Ağustos'ta Batman'da başlanacak. Eylemlere katılım çağrısı yapıldı.

Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde 3 Ağustos Şengal Katliamı'nın yıl dönümünde startı verilecek ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne kadar devam edecek olan eylem programı Batman'da başlayacak.

“Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz” şiarıyla 3 Ağustos'ta başlayacak olan eylem programı için TJA'lı kadınlar, HDP binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda kadın ile HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli de katıldı.

HDP İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz, 3 Ağustos’un kendileri için önemli bir gün olduğunu belirterek, Şengalli kadınlarla dayanışmanın gerektiğini, bu nedenle tüm kadınları etkinliğe çağırdı.

HDP’li Becerikli ise Şengalli kadınlara yönelik soykırımcı uygulamaların devam ettiğine, Türkiye’de de AKP iktidarı tarafından tüm kadınlara yönelik katliamların arttığına dikkat çekti.

VEKİLLER DE KATILACAK

TJA Batman Sözcüsü Songül Korkmaz ise tüm Batmanlı kadınları 3 Ağustos’ta soykırıma ve kadın iradesinin yok sayılmasına karşı sokağa çıkmaya davet etti.

Korkmaz, "Etkinliğe HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca ile beraberinde Amed'den bir heyet katılacak. Etkinlik HDP Batman il binası önünde saat 11.00’da başlayacak" şeklinde bilgi verdi.