Besime Konca: Hiçbir KHK Şûjin'i engelleyemez

Gazete Sûjin'in AKP-MHP tarafından kapatılmasına tepki gösteren HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, "Şûjin kadınların iradesi, sesi, sözü, cesareti ve görünür olmasıdır. Bütün kadınlar Şûjin'e sahip çıkacak ve biz yeniden haberlerimizi yapacağız’’ dedi.

AKP-MHP tarafından kapatılan Gazete Şûjin, dihaber ve Rojeva Medya gazetesine destekler artıyor. Yaşamın her alanında var olan kadınların mücadelesi ve sesini yansıtan Şûjin'in kapatılmasına tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca, Şûjin'in yanında olduklarını belirterek kadınlara destek çağrısında bulundu.

 

JINHA'dan sonra kadın haberciliği geleneğini yaşatan Gazete Şûjin'in bugüne değin geliştirdiği mücadele ile kapatılmasının kadınlar için büyük bir kayıp olduğu gibi, aynı zamanda büyük bir direniş olduğunu vurgulayan Besime Konca, Şûjin'in kadın haberciliği anlamında kadın iradesi ve kadına dönük her türlü şiddete duyarlı olduğunu ve bu konuları ana gündem maddesi haline getirdiğini kaydetti.

'İKTİDARIN DOĞRU HABERCİLİKTEN KORKTUĞUNUN GÖSTERGESİ’

Konca, "Şûjin milletvekillerimizin tutuklanması sürecindeki yaşanan hukuksuzluk ve haksızlıkları açığa çıkarttı. Hem siyaseti görünür kılan, hem de doğru haber yapan bir alandı. Batman'daki istismar olayını, Xeraba Bava köyündeki katliamları büyük bir fedakarlıkla haberciliğin peşinde koşarak ve gerçek haberciliği imkansızlığın içinde halka ulaştırdı. Şûjin'in gerçekleri aktaran bir kurum olarak kapatılması iktidarın doğru habercilikten ne kadar kaygılandığının ve korktuğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

'ŞUJİN ENGELENEMEZ’

Besime Konca, "Şûjin tüm baskılara rağmen gerçek haberciliğin ne olduğunu kanıtlarken, dünyada benzeri olmayan bir habercilikle bütün çalışanlarının kadın olmasıyla; kadın dilini ve kadın bakış açını yansıtmasıyla kadın mücadelesini görünür kıldı" diyerek şöyle devam etti: "Kadın sorunlarını görünür kılma anlamında çok değerli bir yerde durduğu için bugün faşizan baskılar sonucu KHK ile kapatıldı. Şûjin kadınların iradesi, sesi, sözü ve cesareti ve görünür olmasıdır. Bütün kadınlar bu anlamda Şûjin'e sahip çıkacak ve biz yeniden haberlerimizi yapacağız. Yeniden kameralarımızı alacağız ve kendimizi görünür kılacağız. Hiçbir KHK ve yasaklama Şûjin gibi kaynaklarımızı kapatamaz, engelleyemez, kameralarımızı karartamaz ve sayfalarımızı kapatamaz. Kadınlar sözünü söylemek, vicdan olmak, adalet ve hukuk aramak, doğru haber almak istiyorsa Şûjin'e sahip çıkması gerekiyor."