‘Bir değil, bin kere de darp edilsek alanları terk etmeyeceğiz’

8 Mart Platformu’nun çağrısıyla Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı’na gelen iki çocuk annesi E.A., polislerin cop ve tekme darbelerinden dolayı yürüyemiyor.

8 Mart Platformu’nun çağrısıyla Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı’na gelen iki çocuk annesi E.A., polislerin cop ve tekme darbelerinden dolayı yürüyemiyor. ANF’ye yaşadıklarını anlatan E.A., “Bir değil bin kere de darp edilsek alanları terk etmeyeceğiz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Pazar günü Kadıköy’de yapılmak istenilen mitingin İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmasını protesto etmek için İskele Meydanı’na akın eden kadınlar arasında iki çocuk annesi E.A. da vardı. Coşkulu bir şekilde bir grup kadınla İskele Meydanı’na gelen E.A, polis tarafından feci şekilde darp edildi. Bir çok kadının yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı polis saldırısında, E.A., maruz kaldığı tekme ve cop darbeleri nedeniyle sağ bacağını yere basamıyor. Bir genç kadının gözaltına alınmasını engellemeye çalışırken polis tarafından darp edildiğini belirten E.A., yaşadıklarını şöyle anlattı: “HDP’li bir grup kadınla iskeleye doğru yürürken önümüz polis tarafından kesildi. İtekleyerek bizi kamu alanından uzaklaştırmaya başladılar. O esnada yanımızda bulunan ve bu engellemeye tepki gösteren HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın danışmanı Sıkkı Güngör’ü polis gözaltına almaya kalkıştı. Bunu engellemeye çalışan bir kadın arkadaşa yöneldiler. Kadın arkadaşın etrafının sarıldığı görünce onu aralarından çekmemle, darp edilmem bir oldu. Beni zorla yere yatıran çok sayıda erkek sivil polis, tekmeleyerek, belime, bacaklarıma cop darbeleri vurmaya başladı. Ağıza alınmayacak cinsiyetçi küfürler ediyorlardı. Saniyelerce öylece yerde dövüldüm.”

‘MÜCADELEYE DEVAM’

Olayın cereyan ettiği noktaya bir diğer kadın grubunun gelmesiyle polislerden kurtulabilen E.A., sol bacağına yediği darplardan ötürü yürüyemiyor. “Kadınlar gününü bile şiddete çevirdiler” diyen E.A.,  “365 günde tek bir günümüz var onu da bize çok gördüler” diye konuştu. Bu kadın düşmanı zihniyet karşısında boyun eğmeyeceklerini vurgulayan E.A., “Bir kez değil bin kez de darp edilsek alanları terk etmeyeceğiz. Bütün kadınların haklarını alana kadar, kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bu böyle bilinsin” dedi.