GÖRÜNTÜLÜ

Botan: Önderliğin doğuşu özgürlüğün sesidir

YJA Star Maxmur komutanlarından Rengin Botan, “Ezilen tüm halklar için Önderliğin doğuşu aslında bir semboldür. Yeni bir yaşamın, özgürlüğün, umudun sesidir bugün. Aydınlığın yeniden bu topraklara geldiğinin haberidir” dedi.

YJA Star Maxmur komutanlarından Rengin Botan, “Önderliğin doğum günü aslında ezilen tüm halklar açısından bir umut oldu ve bu umut gün be gün büyümektedir” dedi. Öcalan’ın doğuşunun büyük bir özgürlük umudu taşıdığını söyleyen Botan; “Önderliği sadece bir kişi olarak ele alamayız. Önderlik aslında bir kurumu ifade ediyor. O yüzden de Önderliğimizin doğum gününü sıradan bir kişinin doğuşu diye nitelendiremeyiz. Böyle bir doğuşun tüm halklar açısından büyük bir özgürlük umudunu taşıdığını anlamak gerekir. Ezilen tüm halklar için Önderliğin doğuşu aslında bir semboldür. Yeni bir yaşamın, özgürlüğün, umudun sesidir bugün. Aydınlığın yeniden bu topraklara geldiğinin haberidir” diye konuştu.

ÖNDERLİĞİMİZİN DOĞUŞU KADININ YENİDEN DOĞUŞUDUR’

4 Nisan’ın kadınlar açısından farklı bir anlamı olduğuna değinen Botan devamla şunları ifade etti:

“Kadın için de Önderliğimizin doğuşu anlamlıdır. Kadının tekrardan gerçekliğine, özüne ulaşmasını ve özgürlük arayışına yönlendiren Önderliğimiz olmuştur. Bu açıdan şunu söylemek mümkündür. Bu günle beraber aslında erk zihniyet bir kez daha yenilgiye uğramış ve tanrıça kültürü bu topraklara yeniden canlanmıştır. Bu da Önderliğimizin sayesinde gerçekleşti. Yani bu günle beraber kadın da tekrardan yeni bir doğuşu gerçekleştirdi.

Önderliğimizin doğduğu yerler peygamberlerin diyarıdır aslında. Peygamberlik halkların acılarını dindirmek, adaleti getirmek içindir. Bu yüzden de aslında Önderliğimiz de peygamberliksel bir çıkış yaparak Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada anlamlı bir yere sahip oldu. 4 Nisan günü Urfa’da aslında yeni bir yaşam, yeni bir arayış ve büyük bir çıkış dünyaya geldi.”  

Öz eleştiri konumunda olduklarını söyleyen Botan, “aslında şu anda hala Önderliğimiz İmralı’daysa bu bizler açısında büyük bir özeleştiri durumunu ifade ediyor. Her ne kadar Önderlik İmralı duvarlarını yaratığı değerlerle kırdıysa da, bu bizler açısından kabul edilemez bir durumdur. Onun için bu yıl Önderliğimizin esareti son bulacaktır diyerek onun için mücadelemizi süreklileştireceğimizin sözünü yineliyoruz.

Bu temelde yine Kürt halkı başta olmak üzere tüm ezilen halkların, kadınların 4 Nisan gününü, büyük doğum gününü kutluyoruz.”