Cemile Ana: Biz kazanacağız

Barikatların ardında 80'li yaşlarındaki Cemile Ana, "Hendek ve barikatları yapmaya geç kaldıklarını" söyleyerek, "Bizim tarafımız kazanacak" diyor.

Şırnak kent merkezine yönelik Türk devlet güçlerinin saldırıları devam ederken; barikatların ardındaki halk da özerk yaşamlarını örmeye devam ediyorlar. Devletin saldırılarına aldırış etmeden barikatların ardında yaşamını sürdürenlerden biri de, kendi deyimiyle "iki kıtlık dönemi yaşadım" diyerek yaşamını özetleyen 80 yaşlarındaki Cemile Ana. '

"Hendek ve barikatları yapmaya geç kaldıklarını" söyleyen Cemile Ana, devletin zulmünün artık canlarına tak ettiğini kaydederek, "Eskiden olsa silah alırdım elime ama şimdi yaşlandım" diyor. Hiçbir saldırı karşısında evini terk etmeyeceğini belirten Cemile Ana, 90'lı yıllarda Besta bölgesindeki köylerinden göçertildiklerini, şimdi ise şehirlerden çıkarılmak istendiklerini kaydetti.

Besta'daki köyleri basıldığında köydeki tüm erkeklerin askerlerce herkesin gözü önünde dövüldüğünü kaydeden Cemile Ana, "O zaman da ben askerlere kocaman taşlar atarak karşılık veriyordum" diyerek Botan'ın zulme karşı her zaman direndiğini hatırlattı. Cemile Ana, "Halkımız dirençlidir. Bu coğrafyada yaşayan insanlar günlerce bir dere kenarında, çölde ya da dağlarda yaşayabilirler. Ben Besta'da bazen günlerce tek başıma kalıyordum. O zaman şimdiki gibi katliamlar fazla değildi. Biri ölse günlerce yas tutuyorduk ama şimdi öyle mi? Bir yas bile tutamıyoruz" ifadelerinde bulundu. '

Gençlerin zulme karşı silahlandıklarını kaydeden Cemile Ana, "Allah ve peygamberin eli onların başınızda olsun" diyerek şunları kaydetti: "Tek isteğim katliamlar olmasın, barış ve huzur olsun, dünyaya barış gelsin. Allahın izniyle biz kazanacağız, bizim tarafımız kazanacak. Allahtan, peygamberden dileğim Şırnak'ın zafere ulaşmasıdır."