Cizirê Kantonu'nda ilk HPC- JIN taburu ilan edildi

Cizire Kantonu'ndaki Hesekê kentinde öz savunma çalışmaları kapsamında Şehit Arjin adıyla ilk (Hêzên Parastina Cewheri) HPJ-Jin taburu ilan edildi.

Cizire Kantonu'nda ilan edilen HPC-Jin için tören düzenlendi. Törende, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasının esas alındığı belirtilirken, "HPC-JIN taburu, devrimci halk savaşının pratikleşmiş halidir. Bu tabur YPJ'nin devamıdır" denildi.

Cizire Kantonu'ndaki Hesekê kentinde öz savunma çalışmaları kapsamında Şehit Arjin adıyla  ilk (Hêzên Parastina Cewheri) HPJ-Jin taburu ilan edildi. 

Taburun ilan edildiği törene yüzler kişinin yanı sıra HPC genel komutanlarından Berivan Mustafa, Kongre Star adına Şervin Hesekê, Tev-Dem adına Yusra İlyas ve kentteki tüm kurum temsilcileri de katıldı.

'ÖNDER APO'NUN PARADİGMASINI ESAS ALDIK'

Askeri törenin ardından konuşan Mustafa,’’4 Nisan gününde ilan ettiğimiz HPC-Jin taburunu başta Önder Apo ve tüm halkımıza adıyoruz. Bizler bu taburu Önder Apo’nun Demokratik Ulus paradigmasını esas alarak inşa ettik. Yine HPC’ye Önder Apo’nun devrimci halk savaşı ve öz savunma ilkeleri kapsamında yaklaştık. Bu nedenle taburlarımızı genişleteceğiz ve geliştireceğiz. Önder Apo her canlı kendini savunmalı, diyor. Bizler de bu taburlarımızla halkımızı ve kadın özgürlüğünü sonuna dek savunacağız. Bazıları belki YPG-YPJ var, buna ne gerek var, diyebilir. Ancak yaşanan savaş gerçeği var. Halk kendini her türlü saldırıya karşı her zaman savunmalıdır" şeklinde konuştu.

Kongre Star adına konuşan Hesekê ise ,’’HPC-JIN taburu, devrimci halk savaşının pratikleşmiş halidir. Bu tabur YPJ'nin devamıdır. Bu nedenle biz kadınlar kendimizi savunarak toplumu daha da özgürleştireceğiz" dedi.

Tev-dem adına konuşan İlyas ise, şunları söyledi: "Tev-Dem olarak bu taburu tüm halkımız adına kutluyoruz.  Bir zamanlar Kürt kadınları cahildir, korkaktır deniliyordu. İşte Kürt kadını öncülüğünde tüm kadınlar kendini örgütlüyor ve savunuyor. Bu da cephelerdeki yoldaşlarımız sayesinde gerçekleşiyor. Bunların emekleri unutulmaz. Bu nedenle büyük bir emekle kurulan bu kurumlarımızı sonuna dek korumalı ve geliştirmeliyiz."

34 savaşçıdan oluşan tabur içerisinde 8 savaşçı da Arap.

Tören, kadın şiddeti konulu tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından sona erdi.

...