DBP'li kadınlar: Soykırım sürecini durdurmak için örgütlenelim

DBP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Meclisi Sözcüsü Gül, "Soykırım sürecine daha güçlü cevap olmak için örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz" dedi.

DBP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Meclisi Sözcüsü Gül, "Soykırım sürecine daha güçlü cevap olmak için örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz" dedi. Eş Genel Başkan Yardımcısı Şimşek de "Kürdistan’da gerçekleşen ve yaşananlar göç ettirme politikasıdır. Bizler bu göçertme politikalarına karşı duracağız. Türkiye siyasetini değiştireceğiz" dedi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, kadın il eş başkanlarıyla genel merkez binasında toplantı düzenledi.

KJA bileşenlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Kadın Meclisi Sözcüsü Fatma Gül, "Kritik bir süreçte toplantı alıyoruz. Bir kongre süreci bizleri bekliyor. Kadın açısından kongremizi daha güçlü karşılama ve cevap olma yolunda bu toplantı bizler için önem teşkil ediyor” dedi.

GÜL: SÜRECE CEVAP OLALIM

Gül, son süreçte il ve ilçe eş başkanlarının tutuklanmasından kaynaklı toplantıya katılım noktasında eksiklik olduğunu dile getirerek, soykırım politikalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Gül, "Bu soykırım politikaları tüm Kürt ve demokrasi arayışçılarına karşı başlatıldı. Kürdistan topraklarında katliam, soykırım ve tutuklama politikaları gün geçtikçe sertleşiyor. Devletin gerçekleştirdiği bu politikalar sayesinde her şey suç sayılıyor. Bu sürece daha güçlü cevap olmak ve dur demek amacıyla örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

"Türkiye bir çılgınlaşma sürecinden geçiyor” diye konuşan Gül, ülkenin 'muhalefetin muhalefetten çıktığı bir ülke haline dönüştüğünü' vurguladı. Hiçbir demokratik eyleme tahammül edemeyen bir iktidar gerçeğiyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Gül, özellikle sokağa çıkma yasakları adı altında gerçekleşen katliamların soykırımdan farklı olmadığını belirtti. Gül, "AKP bu kirli siyasetin bir parçası olmuştur. Siyasi soykırımlara onay veren MHP, AKP’nin ortağıdır. Meclis'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın oyununa CHP söylemleriyle ortak olmuştur. Türkiye’de muhalefet ve iktidar düzeysiz bir hale bürünmüştür. Suni, yapay politikalar halklarımız açısından karanlık bir gidişata doğru ilerliyor. Toplantımızda bu gidişata nasıl dur diyebiliriz, tartışmalarını yürüteceğiz” diye belirtti.

ŞİMŞEK: TÜRKİYE SİYASETİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülcihan Şimşek ise tüm saldırıların kadın bedeni üzerinde gerçekleştiğini vurguladı. Kadınlar olarak saldırılara karşı daha fazla örgütlenerek cevap olacaklarının altını çizen Şimşek, "DBP olarak, kadın meclisi olarak direnişimizi yükselteceğiz. Çok sayıda yoldaşımızı kaybettik ya da dört duvar arasına koydular. Türkiye siyasetini değiştirme iddiamız var ve bunu değiştireceğiz. Kürdistan’da gerçekleşen ve yaşananlar göç ettirme politikasıdır. Bizler bu göçertme politikalarına karşı duracağız. Barışı isteyenler, ölümü istemeyenler suçlu duruma gelmiştir. Ancak biz bu barış isteminden asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.