Den Haag’da kadınlar, 3 Ağustos protestosu düzenleyecek

Hollanda Kadın Meclisleri, DAİŞ çetelerinin Şengal’de Êzidîlere yönelik düzenlediği soykırım saldırılarının yıl dönümünde protestolara hazırlanıyor.

Yazılı bir açıklama yapan Hollanda Kadın Meclisleri, Mezopotamya’nın kadim halkı Êzidîlerin tarih boyunca 74 ferman ile soykırım tehdidi altında kaldığını belirtti.

En son 2014 yılı Ağustos ayında faşist AKP ve DAİŞ barbarlarının saldırısına uğradığı da hatırlatılan açıklamada, DAİŞ saldırılarında binlerce Êzidî’nin katledildiğini, binlerce kadın ve çocuğun DAİŞ barbar çetelerinin elinde hala esir olduğu da hatırlatıldı.

Fermanın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Şengal halkı için tehlike ve tehditlerin bitmediğini ve devam ettiği de kaydedilen açıklamada, “Bunun en açık nedeni Ortadoğu’daki Kürt düşmanlığındandır. Êzidî halkı yeniden yaşamı inşa etme yolunda kendi öz savunmalarını örgütleyerek, başarıya ulaşabilir.

İnsanlık Şengal’de yapılan faşist soykırımcı saldırganlığı asla affetmeyecektir. Hollanda’da yaşayan tüm kadınlarımızı ve dostlarımızı Şengal ve Rojava’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

Şengal fermanı Hollanda’nın Den Haag kentinde belediye önünde saat 11.00’da yapılacak.