Den Haag Şehit Ronahi Kadın Meclisi kongresini yaptı

Den Haag’ta bugün yapılan Ş.Ronahi kadın meclisi 2. kongresini yaptı.

Den Haag’ta bugün yapılan Ş.Ronahi kadın meclisi 2. kongresini yaptı. Kongrede siyasal gelişmeler ve bir yıllık çalışmalar değerlendirildi. Daha sonra ise 2. Ronahi Kadın Meclis’in seçimine geçildi. 49 kişinin seçildiği mecliste, 3 kişi ise sözcülüğe seçildi.

Hollanda’nın Den Haag kentinde Şehit Ronahi Kadın Meclis’i 2’inci kongresini yaptı. Kongrede siyasal süreci değerlendiren Diren Dersim, Kürt halkının bulunduğu her alanda topyekün direndiğini, bu direnişte en çok da kadınların öncülük ettiğini söyledi.

Kürt halkına katliamlardan katliam beğendiren Türk devletinin amansızca saldırıların devam ettiğini dile getiren Diren Dersim, “Kürdistan’da işgalci bir güç olarak kalan Türk devleti 7’den 70’e Kürt halkını soykırımdan geçiriyor. Dolayısıyla biz Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve kadınlar olarak bu katliamcı ve soykırımcı zihniyet karşı daha fazla mücadele ve direnişimizi büyütmeliyiz. Kuzey Kürdistan’da yapılanlara dur diyebilmek için bizim Avrupa’nın her yerinde eylem ve etkinliklerimizi büyüterek alanlara çıkmamız gerekiyor. Çıkmıyor muyuz, çıkıyoruz ama Kuzey Kürdistan’a yani Pakize Nayır’a, Mehmet Tunçlara denk düşecek bir mücadele içerisinde olmalıyız.”

‘KENDİMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR, EMEĞİMİZLE VAR OLUYORUZ’

Kongre Den Haag Şehit Ronahi Kadın Meclisinin 1 yıllık çalışmaları ele alan raporun okunmasıyla devam etti. Rapordan sonra söz hakkı alan delege yapısı meclisin bir yıllık süreç içerisinde misyonu, yaptığı çalışmalar, yaşayan yetmezlikleri ele alarak değerlendirdiler. 

Önemli tartışmaların yürütüldüğü kongreden delegelerin meclis çalışmalarına ilgisi ise dikkat çekiciydi.

Den Haag Şehit Ronahi Kadın Meclisi kongresi komisyonların yeniden ele alınmasıyla devam etti. 8 komisyondan oluşan meclisin komisyonları ise şöyle: Örgütlenme, eğitim, dış ilişkiler, sosyal (şehit aileleri, inançlar ve barış anneleri birimi), genç kadın, basın, kültür ve disiplin komisyonu.

Sonra olarak seçimin yapıldığı kongrede 49 kişilik Den Haag Şehit Ronahi Kadın Meclisi seçildi. Den Haag Ş.Ronahi Kadın Meclisi sözcülüğüne ise Nuhat Batman ve Sema Karakoçan seçildi. 

...