DEST-DAN: 29 Ağustos'ta mahkeme önünde buluşalım

DEST-DAN, katledilen Yeter Pehlivan'la ilgili davanın duruşmasına çağırdı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Yeter Pehlivanın (Polat) 2016 yılında eşi tarafından vahşice katledilmesiyle ilgili dava 29 Ağustos'ta başlıyor.

DEST-DAN Kadın Meclisi, Pehlivan'ın çocuklarının gözlerinin önünde vahşice katledildiğini hatırlatarak, hiçbir kadın cinayetinin münferit sayılamayacağına dikkat çekti.

Açıklamada, "Kadın katliamlarının son yıllarda giderek artış göstermesi tesadüf olmayıp doğrudan erkek egemenlikli zihniyetin temsil ettiği devlet politikaları sonucudur. Bunun için son yıllarda çok sistematik ve planlı bir biçimde kadınların mücadele ile elde etmiş olduğu hak ve özgürlüklere saldırarak kadını toplumsal yaşam alanlarının giderek dışına itmeye çalışmaktadır" denildi.

"Sistematik bir hal alan kadın katliamlarını durdurmanın tek yolunun, kadının örgütlenmesinden ve kendini savunma mekanizmasından geçtiğine inanıyoruz" diyen DEST-DAN Kadın Meclisi, "Berlin'de bulunan tüm kadın kurum ve kuruluşlarını, kadın katliamına karşı olan herkesi mahkeme önünde yapacağımız protesto eylemi içinde yer almaya, kadın cinayetlerine 'dur' demeye çağırıyoruz" dedi.

EYLEM VE DURUŞMA BİLGİLERİ

Protesto eylemi Salı 29 Ağustos, saat 09.00

Adres: Landgericht Berlin, Turmstr. 91, 10559 Berlin-Wedding (U 9 Turmstraße)

4, 12 Eylül

4, 10, 13, 17, 20, 24, 27 Ekim,

3, 7, 17 ve 24 Kasım 2017