‘Dilîşan’ın kalemini yerde bırakmayacağız’

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu DAİŞ tarafından katledilen ANHA muhabiri Dilîşan Îbiş’e ilişkin açıklama yayınladı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip ederken DAİŞ saldırısı sonucu yaşamını yitiren ANHA muhabiri Dilîşan Îbiş’e ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Dün akşam saat 18.30 sularında DAIŞ çetelerinden kaçarak QSD’nin denetimi altındaki bölgelere sığınmaya çalışan sivillere yönelik bomba yüklü iki araçla saldırı gerçekleştirdi. DAİŞ tarafından yapılan saldırıda bölgede bulunan ve gelişmeleri takip eden ANHA muhabiri Dilîşan Îbiş yaşamını yitirirken, yine ANHA muhabirleri olan Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed yaralandı.

Dilîşan, kendinden önceki kadın gazetecilerin bir ardılı olarak Rojava topraklarında kamerası ve kalemi ile mücadele etmiş, DAİŞ zulmünü dünyaya duyurmuş, özgürleşen kadınların sevinç çığlıklarını kamerasıyla ölümsüzleştirmiştir. Dilîşan da tıpkı Nujiyan gibi umut tohumlarının yeniden ekildiği topraklarda yaşayan halkların sesi olmuştur.

Erkek egemen militarist, faşist zihniyet ne kadar çabalarsa çabalasın DAİŞ zulmünden kaçan sivillerin özgürlük çığlıklarını fotoğraflamaya, yazmaya devam edeceğiz. Tıpkı Dilîşan’ın Dêra Zor topraklarında yaptığı gibi.

Bizler Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak Deniz Fırat’ın ve Nujiyan Erhan’ın ardından verdiğimiz sözü yeniliyor, Dilîşan’ın da kalemini yerde bırakmamak için mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Gurbetelli’nin, Zeynep Erdem’in, Ayfer Serçe’nin bizlere bıraktığı mirasın gerekliliği olarak direnmeye, alanlarda sözümüz ve haberimizle var olmaya devam edeceğiz.

Hala hastanede tedavi altında olan meslektaşlarımız Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed’e acil şifalar diliyor, Dilîşan’ın çalışma arkadaşları ve ailesine de baş sağlığı mesajlarımızı iletiyoruz.“