Direniş yayılıyor: YPS-Jin Gever de kuruluşunu ilan etti

Yüksekova'daki kadınlar, öz savunma için YPS-Jin'i kurdu. Kuruluş töreninde yapılan açıklamada, "Olacaksa bir yaşam, ya özgürce olacak ya da hiç olmayacak. Özgür Kürdistan'ı yaratacağız" mesajları verildi.

AKP'nin talimatıyla soykırımcı saldırıların sürdüğü Kuzey Kürdistan kentlerinde, direniş giderek yayılıyor. 
Kadınların öz savunma gücü olarak ilan edilen Yekineyên Parastina Sivîl-Jin (YPS-Jin), Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen törenle kuruluşunu ilan etti. tören öncesi YPS Gever birimleri güvenlik önlemleri alınırken, tören alanına da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız'ın posteri ile PKK, KCK ve YPS-Jin bayrakları asıldı. Çok sayıda YPS-Jin üyesinin alandaki yerlerini alması ile tören başladı.
YPS-Jin Gever Komutanlığı Sözcüsü Rozerin Gever ve beraberindekiler, törenin başlamasıyla protokoldeki yerlerini alarak birliği selamladı. Selamlamanın ardından "şehitler selamı" verilerek saygı duruşunda bulunuldu. 

'ÖZGÜR KÜRDİSTAN'I YARATACAĞIZ'

Törende açıklama yapan Gever, "Türk devleti halkımızın bu meşru taleplerine karşı cevap vermemiş, her gün yeni katliamlar, tutuklama ve işkencelerle halkımızı sindirerek gözünü korkutmak isteyerek, Kürdün direniş geleneğinden gelen özgücünden korkmuş ve ölüm provaları yaparak bitirmeyi hedeflemiştir" dedi.
Gever, kendilerinin de öz yönetime sonuna dek destek vereceğini belirterek, şöyle devam etti: "Halkımıza yönelik tüm saldırıları püskürtüp boşa çıkarana dek kendimizi YPS-Jin Gever olarak ilan ediyor ve diyoruz ki, olacaksa bir yaşam, ya özgürce olacak ya da hiç olmayacak! Bu temelde Cizre'deki direnişi, Sur'daki fedailiği, Nusaybin'in öncü duruşunu selamlıyoruz ve omuz omuza özgür Kürdistan'ı yaratacağımızın sözünü veriyoruz."

'AKP'Yİ TOPRAKLARIMIZDAN SÜRENE DEK MÜCADELEDEYİZ'

Kadınlar olarak, 'egemen erkek zihniyetin öncüsü olan AKP'yi Kürdistan topraklarından sürene dek mücadelelerini sürdüreceklerini' kaydeden Gever, "Kürdistan fedaileri olarak Sara'nın büyük kavgasıyla tanıştık, Zilanlar'ın ismiyle büyüdük, Viyanlar'ın çağrılarıyla halaya tutunmayı öğrendik. Biz Beritanlar'ın direniş geleneğinden gelen Kürt kadınlarıyız. An azadi an azadi" diye belirtti.