Doğu: Kadınlar AKP faşizmine darbe vuracak!

YJA Star komutanlarından Çiğdem Doğu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle ANF'ye değerlendirmede bulundu...

YJA Star komutanlarından Doğu, 8 Mart'ı kutlayarak, direnen kadınları selamladı. "Bir toplumsal mücadelede kadın kendi iradesini ortaya koymuşsa, öz savunmada yer almışsa o mücadele yenilmezdir" diyen Doğu, kadınların AKP faşizmine darbe vuracağını belirtti.

YJA Star komutanlarından Çiğdem Doğu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle ANF'ye değerlendirmede bulundu...

Doğu, "Öncelikle tüm dünya emekçi kadınların ve direnen anaların 8 Mart'ını kutluyorum. Amerika'da yakılarak katledilen yüzlerce kadının ve erkek egemenlikli sisteme karşı mücadele eden tüm kadınların direnişini saygı ile selamlıyorum" dedi.

Doğu, "Kadının gününü sadece 8 Mart ile izah etmek yeterli olmaz. Çünkü toplum, toplumun varoluşu, insan yaşamı, insanın varoluşu, kadının gerçekliği, hakikati ile bağlantılıdır. İnsan açısından zamanın varoluşu tamamen kadının iradesinin, kimliğinin varoluşu ile bağlantılı bir husustur. Bu nedenle zamanı, varoluşu asla kadınsız değerlendiremeyiz. Erkek egemenlikli sistem kadının etrafındaki tüm değerleri çaldı. Buna karşı kadınlar her zaman mücadele etti. Ama bunun tarihi yazılmadı. Şimdi biz 21. yüzyılda mücadele eden kadınlar olarak, YJA Star güçleri olarak daha fazla bu mücadelenin bilincindeyiz" diye belirtti.

'BAŞARININ STARTI'

Konuşmasının devamında Doğu, kadının kimliği ile katıldığı mücadelede başarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Her zaman erkek egemenlikli sisteme karşı bir mücadele, bir direniş oldu fakat 21. yüzyılda bunu daha büyük bir tarihsel, öz savunma ve örgütlülük bilinci ile karşılıyoruz.  Bu 8 Mart’ın diğer 8 Martlar'dan en büyük farkı burada yatıyor. Özelde de son yıllarda gelişen Rojava savaşı, Başurê Kürdistan savaşı ve son dönemlerde gelişen Bakûre Kürdistan'daki savaş ile daha büyük bir seviye kazandı. Bununla birlikte Kürt kadının gerilla direnişi etrafında büyük bir kadın dayanışmasını da açığa çıkardı. Bu nedenle biz bu 8 Mart'ı yaşanan tüm kadın katliamlarına, soykırımlara rağmen büyük bir güçle karşıladığımızı ifade edebiliriz. Bir toplumsal mücadelede kadın kendi iradesini ortaya koymuşsa, öz savunmada yer almışsa o mücadele yenilmezdir. Biz bunu kendi mücadelemizde çok rahatlıkla gördük, yaşadık. Ve günümüzde de bunun çok çarpıcı örneklerini görebiliriz. Bugün Cizre’de, Sur’da, İdil’de, Rojava’da Kürdistan’ın birçok yerinde analarımız, kadınlarımız,  genç kızlarımız mücadelenin yenilmezliğini çok görkemli bir şekilde ortaya koymuştur. Bu 8 Mart’ın başarıya imza attığını, başarının startını verdiğini bu açıdan söylemek mümkün. Hem Önderliğimizin özgürlüğüne kilitlenen hem de demokratik özerkliği Kürdistan’dan başlayarak tüm Ortadoğu'da inşa eden bir kadın gerçekliği söz konusu."

'FAŞİZMİN ZİRVESİ AKP HÜKÜMETİDİR'

Doğu, tüm kimliklerden kadınların birlikte vereceği mücadelenin faşizmi darbeleyeceğini ifade ederken, "21. yüzyılda faşizmin en zirvedeki ifadesi AKP hükümetidir. Bugün Kürdistan’da Kürt kadının direnişi ulus devlete, faşizme son vermek gibi bir anlama sahiptir. Erkek egemenlikli sistemin her türlü katliamına karşı  tecavüz, aile içi şiddetle katliam uygulanması söz konusu. Aynı zamanda siyasal ve örgütsel anlamda direnen kadınlarımızı katlediyorlar. Bu faşizm en çok da kadına düşmandır. Savaşlarda 'önce kadınları vur' stratejisini en fazla da AKP hükümeti uygulamaktadır. Bu nedenle bu stratejiye karşı kadın dayanışmasını açığı çıkarmak hem de Kürt kadınları ile Türk, Ermeni, Laz, Süryani ve değişik halklardan kadınları bir araya getirmek, aynı pota içerisinde ortaklaşarak bu mücadeleyi daha da büyütmek bu faşizme karşı en büyük darbeyi ifade edecektir. Bu 8 Mart aslında bunun da müjdesi gibi ortaya çıktı, çıkıyor" şeklinde konuştu.

'YAŞAMI ÖRGÜTLEYELİM'

YJA Star komutanlarından Çiğdem Doğu, değerlendirmesinin sonunda da şunları kaydetti: "Bu 8 Mart'ın kadın direnişini daha fazla güçlendireceğine, daha fazla kadın gücünü bir araya getireceğine ve mutlaka yenilmezliğini ortaya çıkartarak zaferi yaratacağına inanıyoruz. Bu temelde tüm direnen kadınlarımızın, ezilen kadınlarımızın, analarımızın, genç kızlarımızın 8 Mart direniş bayramlarını kutluyoruz. 8 Mart ruhu ve direnişi ile yaşamımızı örgütleyelim.”