Düsseldorf’ta bu haftaki Çarşamba eylemcileri sanatçılardı

Cansız, Doğan ve Şaylemez için her Çarşamba günü düzenli olarak yapılan Düsseldorf’daki eylem, bu hafta kültür-sanat emekçileri tarafından gerçekleştirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen devrimci Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için her Çarşamba günü düzenli olarak yapılan Düsseldorf’daki eylem, bu hafta kültür-sanat emekçileri tarafından gerçekleştirildi.

Fransa Konsolosluğu önündeki eylemde, TEV-ÇAND üyesi kültür ve sanat emekçilerinin yanısıra, Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri de yer aldı. “Adalet istiyoruz” şiarıyla yapılan eylemde taşınan döviz ve pankartlar ile haykırılan sloganlarda, suikastin tüm boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili devlet ve kurumlara, bir kez daha çağrıda bulunuldu. Yapılan konuşmada da, Türk devletinin Kuzey ve Rojava Kürdistan halkına yönelik yoğunlaşan soykırım saldırıları protesto edilirken, başta AB kurumları ve üye devletler olmak üzere, uluslararası kamuoyunun, sessizliğini bozması istendi.