GÖRÜNTÜLÜ

Düsseldorf ve Hamburg’da “adalet ve aydınlık” eylemi

Almanya’nın Düsseldorf ve Hamburg kentinde, 9 Ocak 2013’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebiyle “adalet ve aydınlık” eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf ve Hamburg kentinde, 9 Ocak 2013’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebiyle “adalet ve aydınlık” eylemi düzenlendi.

DÜSSELDORF

Düsseldorf’ta Paris'te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle “adalet ve aydınlık” yelmi düzenlendi.

Köln Kadın Meclisi ve Köln Demokratik Toplum Merkezi’nin katılımı ile gerçekleştirilen eylemde CENİ Kadın Barış Bürosu ve YJK-E tarafından organize edildi. Sık sık, Almanca ve Fransızca, “Jin, jiyan, azadi”, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Faşist Erdoğan, işbirlikçisi Fransa” sloganları atıldı. Bildirinin okunması ardından 13 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak olan uluslararası komployu protesto eylemine katılım çağrısı yapıldı.

HAMBURG

iframe width="710" height="399" src="https://www.youtube.com/embed/jTnn-edk1Ps" frameborder="0" allowfullscreen>

Almanya’nın Hamburg kentinde ‘Adalet ve Aydınlık’ şiarıyla bir miting gerçekleştirildi. Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde Altona semtinde düzenlenen mitingde 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet taleplerini yenileyen kadınlar, Fransa ve Almanya hükümetlerini sorumluluğa çağırdılar.

Rojbin Kadın Meclisi üyesi yazar Anja Flach bir konuşma yaparak Paris katliamından bu yana üç yılı aşkın bir zaman geçtiğine dikkat çekti. “Üç yıl önce bu cinayetten dolayı Türkiye devletine karşı tavırsız kalan uluslararası güçler, ne yazık ki bugünlerde de Kürdistan’da yaşanan vahşeti görmezlikten gelmektedir. Üç yıl önce MİT’e Avrupa’nın göbeğinde cinayet işleme izni veren Fransa ve Almanya devletleri, bugün faşist AKP rejiminin terör uygulamalarına göz yumuyorlar. Aynı uluslararası güçler, DAİŞ çetelerine karşı en çok mücadele veren Kürtleri Cenevre görüşmelerinde gereksiz görüyorlar” diyen Flach, akıl almaz bir şekilde iktidar savaşında bulunan Erdoğan’a dur demek gerektiğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit durumuna da dikkat çekilen mitingde, 9 ve 10 Şubat’ta Hamburg bölgesinde Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle düzenlenen iki günlük uzun yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. Hamburg Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hatice Kaya’nın verdiği bilgiye göre, yürüyüş önümüzdeki Salı günü saat 9.00’da Neuwiedenthal durağında başlayacak. Geceyi Wilhelmsburg semtinde geçirecek olan eylemciler, Çarşamba günü Hamburg Parlamentosu’na yürüyecekler.