Ergün, kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Batman'da AKP çetelerinin katlettiği Menekşe Ergün, kadınların omzunda son yolcuğuna uğurlandı.

Batman'ın Aydınlıkevler Mahallesi Veysel Karani Caddesi üzerinde 15 Mart'ta devlet güçleri tarafından Ruşen Altun ile birlikte katledilen Menekşe Ergün (Roza Botan), Batman'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Dün akşam saatlerinde Batman Bölge Devlet Hastanesi'nden alınan cenaze Asri Mezarlığı'na getirildi. Sabah saatlerinde mezarlıkta düzenlenen törene İstanbul'dan gelen Ergün Ailesi, HDP, DBP, MEYA-DER yöneticilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Törende "Ey şehît xwîna te li erdê namîne", "Şehîd namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. 

Ey Raqîp Marşı eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DBP İl Eşbaşkanı Nurten Üzümcü, Kürt halkının, özgürlüğü için canını verenlerin mücadelesini sonsuza dek unutmayacağını vurguladı. KJA Koordinasyon Üyesi Ayla Akat Ata ise birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

YOLDAŞLARININ YANINA DEFNEDİLDİ

Kadınlar, Ergün'ün tabutuna karanfiller bırakırken, omuzladıkları tabutu slogan ve zılgıtlar eşliğinde taşıdı. Ergün'ün cenazesi, direniş alanlarında yaşamını yitirenlerin yanına defnedildi.

Ergün'ün İstanbul'un Zeytunburnu ilçesinde ikamet eden ailesi, taziyeleri de Zeytinburnu'nda kabul edecek.

Bu arada, daha önce Cizre'de katledilen bir kadının cenazesi Menekşe Ergün'e ait olduğu belirtilerek ailesine verilmiş ve Nusaybin'in Gürün köyünde toprağa verilmişti. 
 

...