Frankfurt'taki 'aydınlık eylemi'nde eylemsellik çağrısı

Frankfurt'ta Cansız, Doğan ve Şaylemez için düzenlenen eylemde, Kürdistan'daki katliamlara karşı eylemsellik çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde, 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen üç devrimci Kürt siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Fransa Konsolosluğu önünde aydınlık eylemi düzenlendi.
Amara Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen dünkü eyleme Frankfurt, Offanbach, Hanau'da faaliyet yürüten demokratik kadın kuruluşları katıldı. Fransa Konsolosluğu önünde düzenlenen ve 'Paris katliamını unutmadık, unutmayacağız' pankartının açıldığı eylemde, üç kadının fotoğrafları da taşındı.
Amara Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada, "Paris Katliamı aydınlatılana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" mesajı verildi.

'BÜTÜN KADINLAR EYLEME!'

Açıklamada, Kuzey Kürdistan'daki soykırımcı saldırılara da dikkat çekilerek, "Buradan bütün kadınlara sesleniyoruz: bugün Kürdistan'da insanlık suçu işleniyor. İnsanlar bodrumlarda aç susuz. Bu zulüm karşısında ne kadar bekleyeceğiz? Bütün kadınlar eylemsellik halinde olmalıdır" denildi.
Fransa Katliamı'nın aydınlatılması için toplanan imzalar, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e gönderildi.
 

...