Gazeteci Mete tutuklandı

Buca’da 21 Ağustos’ta gazete dağıtımı sırasında gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanı Semiha Mete tutuklandı.

İzmir’in Buca ilçesinde 21 Ağustos’ta gazete dağıtımı yaptığı sırada gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanı Semiha Mete, dün emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde İzmir Adliyesine sevk edildi. Adliyeye getirilen Mete’nin savcılık ifadesinin alınmasının ardından “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mete, sadece gazete dağıtımı yaptığını ve dağıttığı gazetenin yasal bir gazete olduğunu belirterek, suçlamaları kabul etmedi.

Mete’nin avukatı da gazetenin İzmir Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce incelenmesinin ardından dağıtıma sunulan onlarca gazeteden biri olduğunu belirtirken, müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi.

Ancak mahkeme Mete’nin gazete dağıtımı yapmasını ve sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımları delil olarak kabul ederken, Mete’nin kaçma şüphesi olduğu iddiasıyla aynı gerekçelerle tutuklanmasına karar verdi.