Gerillalar: Zilan’ı gülümseyerek anıyoruz

HPG gerillası Fikret Pirozhat ve YJA Star gerillası Jiyan Botan 30 Haziran 1996’da Dersim’de gerçekleştirdiği fedai eylem ile şehit düşen Zeynep Kınacı’yı andı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 6 Mayıs 1996’da gerçekleştirilen saldırıya karşı Dersim’de 30 Haziran 1996’da fedai eylem yapan Kınacı’ya ilişkin konuşan HPG gerillası Fikret Pirozhat ile YJA Star gerillası Jiyan Botan, “Sonuna kadar mücadelemizi yürütüp önderliğimizi özgürleştireceğiz.” dedi.

HPG Fikret Pirozhat şunları söyledi: “Zilan hakkında konuşmak sıradan bir konuşma değil. İçi acıyarak, burkularak konuşulacak bir şahsiyet değil. İnsan hep onun gibi olmak istiyor. Gülümseyerek anıyoruz, içinde düşmana karşı büyük bir kin ve öfke patlaması ile andığı tarihi bir kişiliktir Zilan.

20 senedir Zilan hakkında birçok şey okudum, dinledim. Özellikle Önderliğin Zilan hakkındaki çözümlemeleri var, kitaplaşmış çözümlemeleri var…

Önderlik, ‘Zilan benim komutanımdır, ben onun emir eriyim’ diyor. 2 yıllık bir gerilla nasıl bu düzeyde komutanlaşabiliyor diye bir soru soruyor insan, bu düzeyde hakikate uyanabilmesi çok önemli.

Yine Önderlik ‘Hakikat gerçekliğe uyanabilmek’ olarak niteliyor. 2 yılda bunu nasıl başarabildi, nasıl böylesi tarihsel bir kişilik oluştu. Zilan bu kadar kısa bir sürede nasıl bu kadar bir düzeye ulaşabildi….”

YJA Star gerillası Jiyan Botan ise Kınacı’nın eyleminin 24’üncü yılında olduğunu belirterek, “Onu okuyarak, anılarından besleniyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi yürütüp önderliğimizi özgürleştireceğiz.

Genç kadınlara, gelin Zilanlaşalım ve özgür dağlarda, özgürce dolaşalım” çağrısı yaptı.