Güneş ile dayanışma sürüyor!

Fransa SKB Paris'te Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu ile dayanışma gecesi düzenledi. 

Suruç'ta AKP-Erdoğan diktatörlüğünün DAİŞ eliyle Kobane'nin yeniden inşası için yola çıkan SGDF'li gençlere yönelik gerçekleştirdiği katliamda 33 genç sosyalist yaşamını yitirmişti. Güneş Erzurumluoğlu bu katliamda yaralı kurtulmuş fakat ağır bir tedavi süreci ile karşı karşıya kalmıştı.

İsviçre'de tedavisi süren Erzurumluoğlu ile dayanışmayı büyütme çağrısı yapan SKB Fransa, Mitry Mory Belediyesinin katkıları ile semt belediye salonunda etkinlik gerçekleştirdi. Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerininde katıldığı etkinliğe ayrıca Femmes Solidaires, Maison de Femmes ve Kürt Kadın Hareketinden kadınlar da katılarak destek sundu.

DAİŞ- AKP katliamlarının, özelde Suruç katliamının ve Güneş Erzurumluoğlu'nun durumuna dikkat çeken fotoğrafların diliyle anlatan sergi ile başlayan etkinlik, açılışın ardından Fransızca sunumu gerçekleşen sinevizyon ile sürdü. SKB  ve Young Strugle adına yapılan konuşmalarda AKP faşizminin katliam ve saldırılarına karşı direnenlerin yanında dayanışma ve mücadele çağrısı yapıldı.

Belediye Başkanı Charlotte Blandiot Faride yaptığı konuşmada kadın dayanışmasının her alanda yaşatılması gerektiği Türkiye'de baskıcı rejime karşı savaşanların yanında olduklarını belirterek kadın dayanışmasını büyütmenin önemine dikkat çekti. 

Suruç katliamını pandomim ile anlatan YS'li genç kadınlar beğeni ile izlendi. Gecede dayanışma tombalasıda gerçekleştiren SKB'liler değişik hediyeler ile katılımcı minik yürekleri sevindirdiler. 

En son Grup Piya'nın sahne aldığı gecede Laz,Türk, Kürt, Azeri, Balkan, Arap halklarının ezgileri büyük beğeni topladı. 

Gece dayanışma ve mücadele çağrısı ile sonlandırıldı.