GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da 3 fidanın anısına sokak performansı

9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te MİT tarafından katledilen Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in anısına Hamburg’da bir sokak performansı sergilendi.

9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te MİT tarafından katledilen Kürt kadın devrimcileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in anısına Hamburg’da bir sokak performansı sergilendi. Performansta, Türkiye, Fransa ve Almanya devletlerinin bu siyasi cinayetteki rollerine dikkat çekilerek 39 aylık ‘adalet ve aydınlatma’ talebi yenilendi.
 
Rojbin Kadın Meclisi tarafından her ayın ilk Çarşamba günü Altona semtinde düzenlenen miting sırasında sergilenen sokak tiyatrosu yoğun ilgi gördü. Oyuncu Bedia Demir’in önceden yaptığı basın açıklamasında, kendisinin bir Türk olarak uzun yıllardır Kürtlerle birlikte özgürlük için mücadele verdiğini belirtti. PKK kurucu üyesi Sakine Cansız ile ilk tanıştığında çok etkilendiğini de söyleyen Demir, “Sakine Cansız enternasyonalist bir kişiliğe sahipti. Akıllı olduğu kadar asiydi ve insanlığın tüm sorunlarına duyarlılık gösterirdi” dedi. Demir, Cansız’ın kendisini tiyatro alanında kendi projelerini üretmeye teşvik ettiğini anlattı.
 
Yaklaşık on beş dakika süren sokak tiyatrosunda, Bedia Demir’in dışında iki Alman ve üç Kürt oynadı. 

...