Hamburg’daki kadınlardan yeni yapılandırma kararı

Almanya’nın Hamburg kentinde 8. kongresini gerçekleştiren Rojbin Kadın Meclisi, yerelden başlayarak örgütleme gücünü ortaya çıkarabilmek için yeni yapılandırma kararı aldı.

Yedi yıldır tek bir meclisle Hamburg’da faaliyet yürüten Kürt kadınlar, bundan sonra faaliyet alanlarını bölerek dört ayrı oluşum içinde örgütlenecekler.

2009 yılında kurulan Rojbin Kadın Meclisi’nin 8. kongresi Pazar günü Hamburg Hak-Evi’nde yüze yakın kadının katılımıyla gerçekleştirildi. Bir yıllık faaliyet raporunun okunmasının ardından yürütülen tartışmalarda, kadınlara ve Kürdistan halkına yönelik gerçekleştirilen vahşi saldırılarına karşı demokratik toplumun inşasının önemine dikkat çekildi. Kadın özgürlük ideolojisinin toplumsallaştırılmasında ve toplumun demokratikleştirilmesinde öncülük temelinde kadınların misyon üstlenmesi şart olduğu belirtilen konuşmalarda, Hamburg’daki Kürt kadınlara ulaşmada eksik kalındığı eleştirildi.

Kongrede alınan kararlara göre, Rojbin Kadın Meclisi bundan sonra merkezi örgütlenme tarzını aşarak Altona, Sternschanze ve Pinneberg alanlarında örgütlenecek. Mayıs ayına kadar Harburg ve Wilhelmsburg alanlarını kapsayacak yeni bir kadın meclisi kurulacak. Winsen ve Bergedorf alanlarında ise, ilk etapta komün ve inisiyatif gibi oluşumlara gidilecek.

Yeni dönemin sözcüleri olarak Leyla Kaya, Hatice Kaya ve Hediye Konakpınar seçildi.