Hanau'da Nûjîn Kadın Meclisi kuruldu

Hanau'da yerel örgütlenme ihtiyacı nedeniyle 41 kişiden oluşan meclis kuruldu. Kongrede, CPT önünde tecride karşı düzenlenecek eyleme ve yine okulları boykot eylemine katılım çağrısında bulunuldu.

Frankfurt’taki Amara Kadın Meclisi’ne bağlı bir komisyon olarak yıllardır faaliyet yürüten Hanau’daki Kürt kadınlar, 41 kişiden oluşan Nûjîn Kadın Meclisi’ni kurdu. 

Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde hafta sonu yapılan kongreye, yaklaşık 80 delegenin yanı sıra Avrupa Demokratik Toplum Kongresi (KCD-E) Eşbaşkanı Dilşa Osman, Sosyalist Kadın Meclisi, Darmstadt Sara Kadın Meclisi  ve Frankfurt Amara Kadın Meclisi temsilcileri katıldı. 

'SÜRECİ BAHAR HEYECANIYLA KARŞILIYORUZ'

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Amara Kadın Meclisi Sözcüsü Ruken Karakoç, yeni süreci bahar heyecanıyla karşıladıklarını belirtirken, Mahsum Korkmaz ve Mazlum Doğan şahsında öz yönetim direnişi ve Mart ayı şehitlerini andı. 

'DİRENİŞ YETMEZ, İNŞA DA GEREKİYOR'

Kongrenin siyasal gündemini değerlendiren KCK-E Eşbaşkanı Dilşa Osman ise şunları söyledi: "Bize diz çöktürmek istiyorlar ama asla teslim olmayacağız. Nasıl ki 1980’lerde Mazlum Doğanlar'ın direnişi sonuç aldıysa, bugün de direnişimizle kazanacağız. Büyük bir direniş mirasına sahibiz, herkes mücadele tecrübemizden yararlanmak istiyor. Direnişimiz karşısında, kadının insanlığa öncülüğü, cesareti önünde şapka çıkarıyorlar. Ortadoğu’nun geleceği için bizden başka kimsenin özgür yaşam projesi yok. Bu nedenle emperyalist devletler AKP’ye arka çıkıyor. Ancak direniş tek başına kesin başarıyı getirmez, inşa gerekir. Örgütlülük için 10 kişinin çabası yetmez. Her birimiz birer militan gibi çalışmalıyız." 

Son olarak ise 41 kişiden oluşan Nûjîn Kadın Meclisi seçildi.

CPT ÖNÜNDE EYLEM VE OKULLARI BOYKOT ÇAĞRISI

Kongrede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaklaşan doğum günü nedeniyle, üzerindeki ağır tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek üzere 5 Nisan günü İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde yapılacak kitlesel eyleme katılım çağrısında bulunuldu. Ayrıca, Kürdistan’da devlet eliyle yürütülen çocuk katliamlarına yönelik Alman kamuoyu nezdinde duyarlılık yaratmak amacıyla 11 Nisan günü çocukların bir günlük eğitimi boykot etmesi çağrısı yapıldı. Bunun için okul yönetimlerine Dışilişkiler Komisyonu’nun hazırladığı bildirinin sunulacağı kaydedildi.

...