HDP Kadın Meclisi: Yoğurtçu Parkı’na davet ediyoruz

HDP Kadın Meclisi, 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' için tüm kadınları İstanbul'daki Yoğurtçu Parkı’nda buluşmaya çağırdı.

HDP Kadın Meclisi, HDPli vekillerin 25 Temmuz’da Amed'de başlattığı ve İstanbul'da devam eden “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Kadın Meclisi, 1 Ağustos Salı günü saat 12.30’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yapılacak grup toplantısından sonra 7 gün 24 saat tutulacak “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nde yer alacaklarını duyurdu.

'5 AĞUSTOS'U KADINLARIN GÜNÜ İLAN EDİYORUZ'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kadınların yaşamının, kimliğinin, emeğinin, bedeninin, sözünün, kazanımlarının özcesi özgürlüğünün ve varoluşunun her yönden ve her tür ve çeşitten erkek egemen şiddet saldırısı altında olduğu bu ortamda bizler 5 Ağustos Cumartesi gününü kadın günü ilan etmeye karar verdik.

5 Ağustos’ta 11.00’deki rutin basın açıklaması, sosyal medya etkinliklerimiz ve Park’taki program akışı kadın sözü, talepleri, tartışmaları eksenli olacak. Bu çerçevede basın açıklaması sonrası gün boyu serbest kürsü ve 18.00’de sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi tartışacağımız, tüm katılımcıların söz alabileceği bir panel ya da forum olacak.

Sizleri çeşitli sözlerimizi hep birlikte gündemleştirmek, kadın dayanışmasını ve umudu büyütmek üzere 5 Ağustos Cumartesi günü Yoğurtçu Parkı’na davet ediyoruz."