Hîlala Zêrîn, Paris şehitlerini andı: Direnişleri yolumuzu açtı

Hîlala Zêrîn Hareketi, Paris'te 2013'te katledilen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez’i (Ronahî) andı.

Qamişlo kentindeki Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde bir araya gelen Hîlala Zêrîn Kadın Kültür Hareketi üyeleri, Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde Türk devleti tarafından katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'i (Ronahî)şehadetlerinin 11’inci yıl dönümünde andı.

Açıklama Hunergeha Zîlan (Sanat Merkezi) üyesi Mecid Welat tarafından okundu.

Paris Katliamı Şehitleri’nin ve işgalci Türk devleti tarafından Bakurê Kurdistan’ın Şirnex kentinin Silopi ilçesinde 2016’da soykırımcı saldırılar sırasında katledilen Sêvê Demir, Fatma Uyar, Pakize Nayır’ın anıldığı açıklamada, şehitlerin takipçisi olunacağını vurgulandı.

Kadın siyasetçilerin işgalci Türk devleti tarafından hedef alınmasının iradelerini kıramayacağına dikkat çeken Zîlan Mecîd,  "Sakine ve yoldaşlarının yaşamı iktidara karşı mücadele ve direnişle doluydu. Onların direnişi kadın özgürlüğünün yolunu açtı ve dünyada bir sembol haline geldi" dedi.
Rojavayê Kurdistan’daki kadın devriminin Özgürlük Hareketi mücadelesinin tarihi mirasına dayandığı hatırlatmasında bulunan Zîlan Mecîd, "Türk devletinin amacı Kürtleri soykırıma uğratmak, kadın iradesini kırmak ve demokratik özerkliği ortadan kaldırmaktır” ifadelerini kullandı.

Direnişçi kadınlara yönelik katliamlara dikkat çeken Zîlan Mecîd, bu katliamın Kürt kadınlarına yönelik soykırım politikalarının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun devamının göstergesi olduğunun altını çizdi.

Zîlan Mecîd, "Katliamın üzerinden 11 yıl geçti, işgalci Türk devletinin yetkilileri bu katliamı planlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Buna rağmen Fransa devleti işgalci Türk devletine karşı tavır sergilemedi. Fransa devleti katliamın hesabını sormadıkça işbirlikçilikten arınamaz” dedi.