İsviçre Kürt Kadın Birliği kuruldu

İsviçre’de kadın örgütlenmesinin çatı örgütü olacak Yekitiya Jinen Siwisra (YJK-S) yaptığı birinci kongreyle kuruluşunu ilan etti.

İsviçre’de kadın örgütlenmesinin çatı örgütü olacak Yekitiya Jinen Siwisra (YJK-S) yaptığı birinci kongreyle kuruluşunu ilan etti. 

İsviçre Kürt Kadın Hareketi, çalışmalarının üst çatı örgütünü oluşturacak olan İsviçre Kürt Kadın Birliği’ni, İsviçre’nin Solothurn Kantonuna bağlı Grenchen kentinde yapılan 1. Kongreyle  ilan etti.
 
Saygı duruşu ve divan seçimi ile başlayan kongreye büyük çoğunluğu delege olan yaklaşık 200 kadın katıldı. 

Kongrede ilk olarak söz alan Kürt siyasetçi Şükran Sincar İsviçre Kürt Kadın Birliği’nin kuruluşunun anlam ve önemine dikkat çekerek, Kürt kadınlarının uluslararası alanda elde ettiği başarılara değindi. Öcalan üzerindeki tecrit politikasına da değinen Sincar, “Öcalan şahsında uygulanan tecrit başta kadınlar olmak üzere toplumların geleceğine yönelik uygulanan bir tecrittir.  Kürt kadınları kendi önderliklerine karşı uygulanan tecridin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor ve bu tecridi kırmak için mücadele ediyor” dedi.

Sincar’ın ardından KJK ve Sosyalist Kadınlar Birliği’nin mesajı okundu. Kongrede daha sonra İsviçre Kürt Kadın Birliği’nin tüzüğü okunarak üzerinde tartışmalar yürütüldü. Tüzüğün kabulünün ardından geçilen yönetim seçimlerinde 7 kadın yönetim kuruluna 3 kadın ise denetleme kuruluna seçildi. 

Kongre yapılan seçimlerin ardından müzik eşliğinde çekilen halay ve sloganlar ile sona erdi.

...