Jinên Ciwanên Azad 2. Konferansı gerçekleştirildi

Jinên Ciwanên Azad 2. Konferansı yaklaşık 100 delegenin katılımı ile yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Bermal Botan, “zaman Önder Apo’nun özgürlük zamanıdır, zaman direniş zamandır, zaman Jinên Ciwanên Azad zamanıdır’’ dedi.

2. Jinên Ciwanên Azad Konferansı “Bi agirê berxwedanê emê azadiya serokatî misoger bikin’’ şiarıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirildi. Konferans salonu kırmızı, yeşil, sarı ve mor renklerle süslenirken, genç kadınlar da yöresel kıyafetleriyle katıldı. Yaklaşık 100 delegenin katıldığı konferansta genç kadınlar sık sık “Jin Jiyan Azadî’’ ve ‘’Bijî Serok Apo’’ sloganları attı. Konferans’ta genç kadınlar, “Avrupa’da genç kadın sorunları’’, “Avrupa’da cins bilinci’’ ve “Özgür devrimci genç kadın’’ başlıklı konularda tartışmalar yürüttü.

Konferans, saygı duruşunun ardında yapılan açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Bermal Botan, “Geçtiğimiz süreç Kürdistan’da tarihsel bir süreçtir. Bu yüzden yaptığımız konferans önemli bir misyona sahiptir’’ dedi.

Bakurê Kürdistan’da YPS-JIN direnişçilerinin önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Botan, ‘’Rojava, Şengal ve tüm Kürdistan’da yaşanılan direniş ve zaferler Avrupa’da da genç kadınların öncülüğü ile gerçekleşmelidir’’ diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün bir an önce gerçekleşmesi için mücadelenin büyütülmesi gerektiğini belirten Botan, “zaman Önder Apo’nun özgürlük zamanıdır, zaman direniş zamandır, zaman Jinên Ciwanên Azad zamanıdır’’ şeklinde konuştu.

Daha sonra genç kadınlar Avrupa’da yaşadıkları sorunlar üzerinde tartışarak, genç kadınların örgütlülüğünün önemine dikkat çekti. Konferansta 1 yıllık faaliyet raporu okunarak değerlendirildi. Jinên Ciwanên Azad tüzüğünü okunarak onaylanmasının ardından 16 kişiden oluşan yürütme üyelerinin seçimine geçildi.

Konferans kapanış konuşması ve çekilen halaylarla son buldu

...