Jinên Tolhildêr’den çok sayıda kentte eş zamanlı eylemler

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, 5 ve 10 Kasım tarihlerinde çok sayıda kentte eş zamanlı eylemler gerçekleştirdiklerini duyurarak, Kurdistan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirmeye çağırdı.

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada 15 Kasım Çarşamba gece yarısı, “sömürgeci Türk devleti ve onun ırkçı kafatasçı faşist taraftarlarına yönelik esaslı eylemler” düzenlediklerini bildirdi.

“Eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz bu eylemler, başta Önder Apo'nun üzerindeki tecrit olmak üzere zindanlarda keyfi uygulamalara yönelik yapılmıştır. Önderliğimize ve halkımıza yaklaşım, savaş ve barış gerekçemizdir” diyen İnisiyatif, eylemlerini şöyle sıraladı:

“-Adana-Ceyhan ilçesinde Türk faşistlerine ait bir otomobil birimlerimiz tarafından ateşe verilerek kullanılmaz hale getirilmiştir.

-Mersin-Tarsus ilçesinde birimlerimiz tarafından zırhlı akrep tipi araç içerisinde bulunan özel harekat polislerine yönelik molotofkokteyli, el yapımı patlayıcılar ve ferdi silahlarla eylem düzenlenmiştir. Zırhlı polis aracı büyük çapta zarar görmüş, kullanılmaz hale gelmiştir ve faşist polislerden 2'si ağır bir şekilde yaralanmıştır.

-İstanbul Hadımköy'de bir büfe yakılmıştır. Olay yerine gelen polise ses bombaları ile karşılık verilmiştir.

-İstanbul Kağıthane'de AKP-MHP yandaşı faşistlere ait bir araç yakılmıştır.

-Adana-Ceyhan ilçesinde Türk faşistlerine ait bir otomobil birimlerimiz tarafından ateşe verilerek yakılmıştır.

-İstanbul Arnavutköy'de AKP-MHP destekçisi bir faşiste ait araç yakılmıştır.

-Konya-Karapınar ilçesinde MHP'li faşistlerin yoğunlukta yaşadığı mahallede birimlerimiz tarafından faşistlere ait 3 araç ve 1 iş yeri ateşe verilerek tamamı kullanılmaz hale getirilmiştir.

-Tekirdağ-Ereğli İlçesinde AKP'nin faşist üyelerine ait olduğu tespit edilen 3 tekne birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.

-İstanbul'un birçok ilçesinde Önder Apo üzerindeki tecride yönelik yazılama eylemleri yapılmıştır.

-Kocaeli-Dilovası ilçesinde birimlerimiz, faşist TC'nin ülkü ocaklarına üyelerine ait 1 kamyonet ve 1 otomobili ateşe vererek kullanılmaz hale getirmiştir.”

İnisiyatif 10 Kasım’da gerçekleştirdikleri eylemleri ise şöyle sıraladı:

“-Erzurum'da AKP'ye ait bir iş yeri birimlerimiz tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir.

- İstanbul Akçaburgaz Mahallesi'nde bir araç birimlerimiz tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir.”

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa'daki PKK yasağına karşı 18 Kasım'da Berlin'de yapılacak olan yürüyüşü şimdiden selamlıyor, Kurdistan'dan Avrupa'daki gençliğe katılım çağrısı yapıyoruz.

İdamın 86. yıl dönümünde Seyid Rıza yiğit şehitlerimizi anıyor, torunları olarak intikam sözü veriyoruz.

Önderliğin "Savaşan özgürleşir, özgürleşen güzelleşir, güzelleşen sevilir" sözünden yola çıkarak tüm genç Kürt kadınlarını ve erkeklerini özgürlük için eylemlere davet ediyoruz.

Aradığımız her şey elimizin altında. Bazen bir söz, bir taş, bir sopa, bazen de bir çakmak ile faşizme darbe vuracağız. Hep birlikte bulunduğumuz il, ilçe, köy demeden. Tarlada, fabrikada veya okulda var gücümüzle düşmana vurup faşizmi yıkalım. Önderliğimizi ve vatanımızı özgürleştirelim.”